måndag 14 november 2011

Zombie Apocalypse - 2011Är vi verkligen redo för ännu en zombiefilm? Tydligen för här är en från det här året och gissa vem som ligger bakom den om inte The Asylum. Jepp, där sjönk de förväntningarna direkt misstänker jag hos de flesta. Budgeten är låg som vanligt och effekterna är av den sämsta sorten som The Asylum gjort lite till av sitt varumärke vilket satte alla rekord i deras The 7 Adventures of Sinbad. Vilken lätt kvalar in på min lista över årtiondets sämsta film. Tätt följd av flera av bolagets filmer. Oavsett vilket så har åtminstone bolaget kulor av stål som fortsätter att ge ut film i deras svindlande takt oavsett hur resultatet blir. Vilket i sin tur ger diverse skådespelare en chans att casha in lite med minimal ansträngning då de fullkomligt kan skita i hur filmen går för det är säkert ingen som kommer att se den än mindre ha den i åtanke längre än de varar.

Den här gången är det Ving Rhames som drygar ut matkassan tillsammans med Taryn Manning vilken för vänner av Sons of anarchy minns som croweatern Cherry vilken drar till Irland i säsong tre. Samt, håll nu i er, Eddie Steeples. Och vem fan är nu det?! utbrister garanterat 2 personer framför datorn samtidigt som de sliter sitt tangentbord i småbitar i förtvivlan att ha missat en "kändis". Jo, ni ser det är Crab Man från My Name Is Earl! Yay! The Asylum vet att pricka in heta kändisar!

Vad nu de tre vitt skilda karaktärer ska ha gemensamt i en zombiefilm från The Asylum är höjt i dunkel men det går ut på att de tre sammanförs via olika grupper för att ta sig fram i ett postapokalyptiskt samhälle för att ta sig till en båt i en hamn som ska ta dem alla till Catalina, It´s the fucking catalina wine mixer! där det ska finnas en frihamn för alla osmittade som är just zombiefri. Inget mer avancerat än så bjuds det på här förutom att det förekommer ett ny sorts zombiedjur som ser ut som en avmagrad tiger eller det var ett lejon, Skitsamma för det var cgi-gjort hur som helt och illa med.

För att summera filmen så går den bara ut på att de går en 10 minuter, möter ett gäng zombier, slår ihjäl dem, går ytterligare 10 minuter, munhuggs och pratar med varandra, möter ytterligare zombier och dräper dem, går lite till, möter fler zombier avslutar dem, går igen, möter en ny grupp som de slår följe med, möter fler zombier osv... Så håller det på tills de till slut når hamnen och kan komma på sin jäkla båt. Vid det laget så är man beredd att hoppa in i filmen själv för att leverera en båt till dem direkt så eländet ska ta slut, så illa är det. För att ytterligare strö salt i det öppna såret så är det här en tv-film gjord för The SyFy Channel gjord av The Asylum och är klart inspirerad av The Walking Dead´s framgångar. Det borde räcka för att avskräcka er. Vilket jag hade hoppats på att någon hade gjort med mig innan jag ödslade min dyrbara tid på den här floatern.

2 kommentarer:

Ty sa...

Good review! Will have to check this out. Big Ving Rhames fan.

lizzardking sa...

Thanks!