måndag 8 september 2008

Mystery On Monster Island - 1981



MGM har den otroligt goda smaken att köra med sina Midnite Movies-släpp och där kan man upptäcka mycket skoj. Så även här. Gorilla At Large är en film om en gorilla som visst mördar folk på ZOO och sånt är alltid skoj. Speciellt skoj att se Lee Marvin i en debatt med gorillan bakom lås och bom! Fast nu handlar det om Mystery On Monster Island!

Polaren rekommenderade denna då allas våran Paul Naschy var med. Och nu när Naschy står högt i detta hushållet så är det klart att den ska inhandlas. Dock hade jag inte räknat med att han skulle vara med i de två första minuterna och sedan lämna in tofflorna. Besvikelsen inställde sig och allt hopp var lågt. Men det varade inte länge för detta visade sig vara en skön film i samma anda som Time/People That Time Forgot och The Fabolous Journey To The Center Of The Earth! speciellt till den sistnämnda då det är samma regissör i båda dessa filmer, samt till Pieces, denna "klassiker" till skräckfilm.

Peter Cushing är även med samt Terence Stamp och handlingen handlar om en öde ö som två personer hamnar på efter att alla på deras båt blivit någon sorts vampyrer av några underliga vattenmonster på öppet vatten. Väl i land så börjar ett spektakulärt äventyr med en massa härliga monster i sann matiné anda och karlar i latexdräkter. Miljöerna är kalas här och till och med apan som dyker upp är underhållande. Och vem har sagt att en gattling gjord av bambu som avfyrar bananer inte kan vara dödlig?

Gillar man de tidigare nämnda äventyrsfilmerna så är denna ett måste.
En bortglömd pärla som måste stå i ens samling!

Och jag måste tillägga att Naschy har helskägg och avlägger sin bästa Daninskyblick i ett ögonblick med! Bara det!!

3 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Den här MÅSTE jag bara ha!

Jocke Andersson sa...

Jag håller helt med ovanstående! :)

Weekend Video sa...

Hoppas verkligen ni finner denna lika underhållande som mig med då :D