lördag 24 januari 2015

Wer - 2013Så vad har vi här nu då. Jo, en film om håriga karlar som löper amok och vem av oss gillar inte sådana? Gör man inte det så är man verkligen på fel plats. Vad vi har här är dagens moderna och tydligen populära stil som ska vara med i var och varannan film nu för tiden. Den här lite dokumentära stilen där vi ska med överallt även om det så är in på dass. Det är handhållet och vi kastas mellan personerna och tempot är hiskligt raskt. Ibland funkar det och ibland mindre bra. Här fungerar det faktiskt helt okej men vad vet jag egentligen? Jag ser skiten och ibland till och med skriver jag om den.

Wer visar oss en familjepicknick som går aningen fel då en hel familj slaktas under en stor, klar och fin måne. Endast modern överlever attacken som ska ha begåtts av någon stor hårig karl som ätit upp hennes barn levande framför henne och nu vanställt henne. Karlen hennes strök med först och knodden av bara farten. Myndigheterna är en lokal förmåga på spåren som bor ensam med morsan mitt inne i skogen och vips! Så har han fått en amerikansk försvarsadvokat vilket är kul med tanke på att allt utspelar sig i Paris. Hon är säkert på semester eller arbetar Pro Bono där får vi hoppas.

Vilket som så, tar hon dit sitt ex som är någon sorts expert på vildliv men han får inte ihop det vilket sorts djur det ska. Att den kan vara den anklagade är faktiskt skyldig är inget de tänker på då de är övertygade om att han inte är skyldig utan lider av en svår sjukdom. Vilket framgår rätt klart nä de bestämmer sig för att undersöka honom med väldigt starkt ljus. Och vips så är där plötsligt en fransk varulv lös i Paris med en amerikansk försvarsadvokat!

Hello, baby! Voulez-vous coucher avec moi (ce soir)?

Wer är en oväntat bra film som byggs upp sakta mot sin final som inte ens jag såg komma direkt får jag erkänna. Vilket är ett plus. Varulven som ses här ovan är inte den standardiserade besten som vi är vana vid utan ser mer ut som vem som helst nu för tiden. Kanske en chef, granne, gamma älskare eller en gammal slöjdlärare? Jag vet inte. Han/den ser ut som vilken tjomme som helst med grav hårväxt. Efter som det inte längre är det gamla vanliga här med ulven så är det inte silverkulor som är på tapeten heller. Utan det ser rätt svart ut för lagen som öser på med kulor i överflöd och insatsstyrkor men till den enda nyttan att vi får se rätt mycket fint våld och gärna mot ansikte i närbild  ! Mer sådant, tack!

Kända ansikte i filmen var för mig endast A.J. Cook som är med i den underbara Final Destination 2. Regissör är William Brent Dell som även gjort The Devil Inside. Vilken är en film som jag sågade rätt hårt fast efter ha sett Wer så funderar jag på att se om den och se hur den står sig nu. Så vem bör kolla in Wer egentligen? Förutom oss som gillar håriga karlar på film så alla som gillar varulvar eller bara se en film som kanske tar med oss på en tur vi inte riktigt väntat oss. Jag gillar den här.

1 kommentar:

Unknown sa...

Tyckte den var intessant och kändes fräsch.