söndag 25 januari 2009

SnakeMan - 2005



Hjältarna på Nu Image har varit i farten igen och gjort ytterligare en film som ligger i en genre nära mitt hjärta. Stora djur-genren. Tyvärr blev inte resultatet lika lyckat som deras andra försök men det funkar fint för stunden.

En expedition är nere i någon Sydamerikansk djungel och finner en konstig artefakt i vattnet. Givetvis tar de med den hem till USA där de upptäcker att föremålet i den är en gammal indian som levde tills han var 300 bast!
Givetvis ska det profiteras så en ny expedition startars och ner åker dem. Precis som väntat så blir det ett oväder med resultatet att deras helikopter kraschar i buschen. Där blir de decimerade en efter en av något stort och cgi-gjort.

Deras guide som inte bara är en stor vit jägare är även en fena på de inhemska dialekterna och ser till att de får hjälp med att bära utrustning och lite mer lokalbefolkning att föda hotet med. Föga funkar det då det inte bara är cgi-gjorda moinster som hotar dem utan ytterligare en stam till samt interna slitningar i gruppen då ledarskapet ställs på prov...
Snart blir de varse om vad som döljer sig i buschen och nu börjar kampen för att överleva... Fast vi som ser filmen vet redan vad det är som gömmer sig bakom löven då vi får se det direkt!

Ytterligare en tv-film som är säkerligen gjord för Sci-Fi channel i USA och det märks då det inte är några bara bröst eller svordommar i filmen. Det samt att jag läste det på imdb...
Tyvärr så har Nu Image fått för sig att Stephen Baldwin är en skådis värdig att försöka rädda karriären på vilket jag inte kan förstå riktigt. Han är ett perfekt botemedel mot sömnlöshet då han fullkomligt söver en med sin bara närvaro. Resten av ormmaten är inga direkta kändisar så de slipper ni läsa om.

För en gångs skull så är de i filmen i en riktig djungel och inte i Bulgarien eller i Rumänien som de annars är glada nu för tiden att använda sig av. Miljöerna är tjusiga och infödingsflickorna är fina fast de är som sagt påklädda. Helt okej med gore som kommer i de sista 10 minuternba fast givetvis får vi lite under tiden som filmen går med fast inte i samm mängder. En skön scen är när lemmarna på en lirare kapas en i taget. Kul scen i en annars rätt seg och lite tråkig film. Men det skyller vi på Baldwin!

MosquiotaMan och Larva leder över denna med råge och har ni pengar över och känner för att se Stephen Baldwin springa runt i djuingel med ett hemmagjort kors runt halsen och bekämpa en enorm cgi-orm med en svensk AK4 så varsågoda! Ni blir inte besvikna fast de andra två är överlägsna.

1 kommentar:

Jocke Andersson sa...

Jag var i New York 2005 och en av kvällarna beslöt vi oss för att plocka upp pizza på hotellrummet och ligga och slappa framför tvn. Den kvällen gick Snakeman på scifi channel...... :)