onsdag 14 oktober 2009

It´s Alive - 2008



Larry Cohen är inte världens roligaste regissör direkt och hans tre filmer om babymonsterna är inget vidare. Maken till tråkigare filmer får man allt leta efter. Men nu så har det gjorts en remake eller rättare sagt en nytolkning på den första filmen. Och gissa vad? Den är bättre men det kan inte varit så svårt att lyckas med den bedriften för den första filmen suger verkligen.

Denna gången är det ett ungt par som får barn. Fast redan i 6 månaden vill den lille gynnaren ut så det blir kejsarsnitt och när väl förlossningen är klar så är det bara mamma och barn som klarat livhanken för alla andra är slaktade men ingen fattar vad som hänt. Snart är familjen hemma och lyckliga och den lilles hunger börjar bli större och värre och snart försvinner familjens katt. Och på den vägen är det. Fåglar , katter, kaniner och bekanta samt psykologer ryker all världens väg och föräldrarna är sååå lyckliga med sin lilla illbatting. Att han ser annorlunda ut bekommer de inte det minsta heller.

Till skillnad från originalet så är inte bebisen här utrustad med vattenskalle och svarta ögon. Här är den mer normal men vi får olika vinkar om att allt inte är helt normalt. Dock får vi inte se mycket av den i bild och det tycker jag funkar fint. Cgi-gjord för det mesta och docka i vissa fall de gånger vi ser den men det funkar fint. Blod och slafsande bjuds det på och om man ska klaga på något där så är det att de tvunget ska använda sig av cgi nu när det ska vara blodstänk i en film, det ser inte bra ut alls.

Producerad av Millennium films, Nu Images andra bolag som gör mer påkostade filmer och ligger bakom Rambo 5 som är på gång, tillsammans med Matt Damon. Så budgeten är relativt påkostad och det är hyfsade aktörer här även om vissa är sämre än andra här. Dock fann jag mig gilla Bijou Phillips en bra stund in i filmen då hon blir mer och mer galen på sitt vis. Stämningen är härligt skruvad och det är en hel del gore och för er som saknar Larry Cohen så kan jag lätta er med att säga att han står bakom manuset till denna så han är inblandad i den han med. Men överlag en underhållande film med en härligt skruvad stämning och kul gore som är värd en titt och står valet mellan denna och Wrong Turn 3 så välj inte den sista bara för då kan ni lika gärna se originalet till denna i stället.

4 kommentarer:

khenrikm sa...

Hmm, har ej sett någon av dem. Bra tips! Fast jag vet inte om det är barnen som är så elaka - när det gäller mina kompisar är det i stället föräldrarna själva som blir skogstokiga när de ynglar av sig. Kanske en idé till en film?

Weekend Video sa...

Varför inte! Elaka päron finns snart i en buske nära en själv så en film om fenomenet vore helt på sin plats. Allt för att varna allmänheten och här kan det läsas om det först!

mamoulian sa...

Själv gillar jag originalet, men uppföljarna är väl inte så hotta... Skulle vara kul att se den här versionen.

Weekend Video sa...

Den var rätt skön faktiskt med en riktigt morbid stämning får jag säga nu i efterhand.