måndag 11 januari 2010

Jungle Heat - 1985



För en gångs skull en Vietnamfilm från Hong Kong där så gott som alla ser ut att vara kusin med Jackie Chan. Sam Jones, den gamle Blixt Gordon och där pratar vi om hård film! är här en amerikansk soldat som ska träna ett gäng vietnameser i att köra lastbil i ett självmordsuppdrag, som de inte känner till att det är, och allmänt få lära sig lite överlevnad i krigets sista veckor och själva utbildningen är på tre veckor! När grabbarna väl är redo så åker de ut, tillfångatas av Charlie, torteras grovt, rymmer, återvänder till basen, lappas ihop, åker ut igen, blir tillfångatagna igen av samma gäng! och nu blir bara en fångad och nu ska de sista som är kvar hämta honom men de blir fanimej tillfångatagna en tredje gång med de dumma jävlarna!! Och ändå är där tid kvar till finalen.

Som film är detta inget vidare alls och nu gillar jag denna underhållande genre, nämligen filippinska Vietnamfilmer, men denna går över gränsen i både utförande som våld. Regissören har ingen koll på vad han gör medan den som varit ansvarig för klippningen måste ha gått på fultjack för scenerna klipps långt innan de är klara. Sam Jones är dubbad bara det och här låter han som en pilsk tonåringen som kulorna inte trillat ner på ännu, och det kanske värsta är våldet här.

Det är grovt faktiskt. Vi får en kille som sågas i bitar med en såg, vi får värre tortyr på en kille som är begravd i sand så bara huvudet sticker fram och på honom rakas skallen, det läggs ett snitt där med rakkniv och sedan hälls syra i såret så han hoppar ur skinnet! I shit you not. Han hoppar ut skinnet och lägger sig framför och dör och allt sker i bild. En väldigt grym och makaber syn. Om inte det är nog så får vi en scen som jag inte ens vet hur det det serverades upp till där ett par av soldaterna tillfångatas, binds på marken och sedan en råtta tänds eld och får springa över den medan den brinner så de också tar eld. Det är en riktig råtta och vi får se allt i bild från innan den tänds på till den slutligen dör ett antal minuter senare.

Nu gillar jag inte råttor och faktiskt inte bryr mig om de slår ihjäl ett par eller två någon gång i en film bara det går snabbt men inte så här för det är bara djurplågeri. En fullständigt onödig scen som inte tillför något mer än chockvärde till en annars väldigt medioker film som man endast kommer att minnas för dess scener som involverar detta och han som hoppar ur skinnet. För de som vill se detta så är det den tyska printen som ska ses då den engelska är klippt på flera ställen. Själv nöjer jag mig med denna titten.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Nä djurplågeri gillar jag inte heller, men om jag ändå ska avrättas, varför inte göra det med en brinnande råtta? Knappast en titel man snubblar på i videoaffären, men omslaget ser spännande ut i alla fall!

Weekend Video sa...

Omslaget är som du säkert listat ut så långt ifrån filmen man kan komma med ;D