måndag 18 januari 2010

The Perfect Weapon - 1991



Ännu en kampsportare som tar steget över till vita duken och denna gången är det Jeff Speakman som det handlar om. Och storyn är än en gång den gamla vanliga. Speakman som ung behöver disciplin och hamnar på en Kenpo skola där han får lära sig just det. Men med styrka kommer ansvar och när han spöar upp en lokal tuffing så kastas han ut hemifrån. Men nu är han vuxen och hemma igen bara för att få en gammal vän mördad och nu ska han såklart hämnas med sin bror som blivit är snut.

Inget nytt alls här och det har gjorts otaliga gånger förr och det har gjorts både bättre som sämre. Speakman är en skön fighter men ställd mot Jeff Wincott så tar jag Wincott vilken dag som helst. Actionscenerna här är bra och välgjorda men det är det som händer emellan dem som drar ner filmen och gör den rätt seg faktiskt. Och en actionfilm som är seg mellan sina fina scener är verkligen seg att se på ungefär som att tugga kola med pappret kvar.

Så ni som vill se en skön film med liknande story och grym kampsport se Martial Law-serien i stället med Jeff Wincott, Cynthia Rothrock och Birgitte Nielsen. Här har ni dem:
Martial Law, Martial Law II och den tredje filmen Mission Of Justice. Mycket nöje och höga sparkar utlovas verkligen med dem! Denna kan ni se om ni inget annat har för er.

3 kommentarer:

Jay sa...

Jag tycker att den är helt ok, dock är den lite för kort

Weekend Video sa...

Mina förväntningar var högre än de borde varit misstänker jag ;D

Jay sa...

Den är ju lite mer "snäll" än tex Martal Law filmerna.