måndag 9 mars 2009

Martial Law - 1991



För det första så förstår jag inte varför det står Richard Brandes ovanför Chad McQueens bild på omslaget, Brandes har skrivit manuset till filmen, inget annat. Underligt må jag säga. Nåväl

Chad McQueen är snut och har en lillebrorsa som ständigt hamnar i smeten. McQueen har det ihop med Cynthia Rothrock, den jävlen! Carradine spelar en dum tyup som sysslar med stulna bilar som i sin tur säljs. Efter en del strul så tröttnar Carradine och dödar McQueens lillebror och han ska då givetvis hämnas på honom och tar Rothrock till hjälp.

Skönt tempo och en massa sköna actionscener gör detta till en väldigt trevlig upplevelse. McQueen som jag faktiskt börjat uppskatta är en skön lirare som inte direkt är någon värst imponerande fighter men är jävligt sympatisk person. Rothrock är alltid sevärd och hon sviker inte en denna gången heller. Carradine är bra som bad guyen och trivs visst i rollen då han verkar rätt avslappnad och lugn. Han sparkar också och har sig lite med jämna mellanrum.

Som ni säkert vet så fick denna två uppföljare, Martial Law 2: Undercover med Rothrock och Jefff Wincott och Martial Law 3: Mission Of Justice med Wincott igen och Brigitte Nielsen. De är faktiskt bättre än denna som på något vis inte är en dålig film utan de andra två är bara vassare. Så det är en imponerade serie om man bestämmer sig för att se dem och de funkar alla tre fint seperata med.

Skön martial arts-film som rekommenderas!

4 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Observera också att Lars Lundgren har en liten roll. Han spelar en av poliserna som får spö i "Thriller - En Grym film" och jag anlitade honom både för lite stuntkoreografi och i en gästroll i den urusla filmen Farligt Förflutet.

Weekend Video sa...

Trevligt :D
Får kolla extra nästa gång jag ser den!

Jay sa...

Gillar början när hjälten är utklädd till pizzabud och röjer på banken

Weekend Video sa...

Han är skön där McQueen hahaha