tisdag 31 mars 2009

My Name Is Bruce - 2007



Bruce Campbell spelar sig själv här i denna film regisserad av honom själv med. I tron att hans manager (Ted Raimi) ska överraska honom på hans födelsedag ställer han upp på att bekämpa en Kinesisk krigsgud som även beskyddar böngroddar. Givetvis är detta inte vad hans manager har tänkt sig utan han har blivit indragen i verklig strid med tidigare nämda gud. Olyckligtvis är det i en rejäl bondhåla full av statister från Sam Raimi-filmer. Himlen för vissa helvete för andra. Så Bruce tar för sig med glimten in ögat och lägger benen på ryggen hem till husvagnen igen.

Kul för stunden men halvvägs in tröttnar man och skiter i hur det går. Bruce är kul som sig själv och scenen när han tar hand om sin fan i rullstolen och scenen med pensionären och hennes katt är kul som fasiken men vissa scener är bara för tråkiga. Iofs scenen där han spelar i ytterligare en ny låg-lågbudgetsfilm är en höjdare med. Samma med när han hotas med att få åka till Bulgarien igen för att filma två filmer back to back. Jag kan förstå skräcken... ( läs Shark Attack 3)

Mycket slap stick humor och en del ansiktsuttryck kan man utantill som han bjuder på men regi-jobbet gör han helt okej. Det trodde jag inte faktiskt men sen vet han väl vid det här laget hur en sådan här film ska göras för att funka. Ett måste för Bruce Campbell-fans och för oss andra som känner till hans arbete en kul stund som blir lite tröttsam och inte håller hela vägen. Speciellt slutet var rätt kasst och väntat. För alla andra som inte känner till Bruce blir det nog inte lika roligt.

Inga kommentarer: