söndag 15 mars 2009

RoboCop 2 - 1990



RoboCop är tillbaka och denna gången får han en drogberoende cyborg att slåss emot i denna underskattade uppföljare. Peter Weller är tillbaka och resten av casten från den första filmen med. Den enda som fattas är Clarence Boddicker. OCP har fått storhetsvansinne och vill äga hela Detroit så de bestämmer sig är ta över hela staden och göra den privatstyrd. Borgmästaren och staden har en skuld till OCP på 37 miljoner dollar och vid en sanslös insamling som vi får se så har han lyckats samla in 4000 dollar via telefondonationer... Inte blir det bättre av den tidgare nämda drogberoende RoboCop 2.

Mycket bra film som utspelar sig ett år efter den första filmen. Mer humor i denna och ett riktigt skön story av Frank Miller. Massor av squibs och explosioner och en enorm body count ökar tillställningen för oss som gillar sådant. Effekterna är givetvis bra och pendlar mellan stop motion och modeller. När RoboCop blir omprogrammerad så bjuds det upp til en helt ny nivå i sköna scener med Weller i dräkten. Speciellt när han läser rättigheterna för ett lik.

Som RoboCop 2/Cain ser vi Tom Noonan från Manhunter och The Monster Squad. Han funkar fint här både som robot som gängledaren Cain. En skön lirare helt enkelt. Peter Weller verkar varmare i dräkten denna gången och gör en bättre roll här än i den första filmen då han är mer avslappnad och humoristisk. Fast det roligaste är nog reklamfilmerna i filmen samt deras uppvisningar av deras andra RoboCop-prototyper. Där pratar vi underhållning på hög nivå!

En skön film och en mycket bra uppföljare som är helt i klass med den första filmen och rekommenderas varmt!

4 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Jag skulle nog inte påstå att den är i samma klass som originalet, men som uppföljare sett så är den inte helt fel. Har dock inte sett den sen den kom så det kanske är dags igen :)

Weekend Video sa...

Då är det nog dags då ;D Jag håller den lika högt för det är den faktiskt för mig i allafall. Mycket bra film.

Anonym sa...

Originalet räknar jag som en av 80-talets allra bästa rullar, och så bra är inte denna, enligt mig. Icke desto mindre är den underskattad och ett stycke finfin underhållning. Undrar vad det kommer bli av den panerade Robocop-remaken...

Weekend Video sa...

Va fan! Är det bara jag som ser storheten i denna ;D