måndag 2 mars 2009

Beowulf - 2007



Lika bra att klargöra det direkt. Detta är inte filmen med Christopher Lambert och Rhona Mitra!
Utan Robert Zemeckis animerade spelfilm och legenden om Beowulf.

Denna rider på att den ska vara likadant gjord som Zack Snyders 300 vilket inte riktigt stämmer tycker jag. Visst har båda animerade inlägg medan 300 har riktiga aktörer så är all animerat här. Vilket givetvis är ordentligt välgjort. Emellanåt kom jag på mig själv med att sitta och titta och tro allt var på riktigt, alltså en riktig spelfilm, men sen kom man på rätta banor igen. Men det tog inte långt tid innan man var där igen...

Hade detta varit en riktig spelfilm så hade den varit enorm! För allt är kalas här. Monster, demoner, krigare, storbystade damer, skön dialog, vackra milöer och storslagna scener. Allt som är recept på en lyckad film. Det är blodigt, kleggigt och slakt med jämna mellanrum och det funkar fint trots det är animerat. Annars tycker jag att sådant blir platt och tråkigt i animerade filmer annars. Typ Dead Space: Downfall.

Rösterna görs av Anthony Hopkins, Ray Winstone, John Malkovich, Brendan Gleeson, Robin Wright-Penn, Angelina Jolie som tydligen tog en paus i sina adoptioner, Crispin Glover för att nämna ett par av dem. Vad som är verkligen bra är att de valt att göra monstret Grendel till en kopia av Keith Richards i Rolling Stones, vilket är skitkul! En höjdare det.

En bra animerad långfilm med ett bra drag som man gott kan se till skillnad från andra blodbad.
Rekommenderas även till alla Keith Richards fans!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Måste bara höja en rejäl tumme upp för recensionstempot på denna bloggen! Varenda dag när man kollar in den väntar en massa underhållande läsning. Keep up the good work!

Weekend Video sa...

Tackar för det! Ska försöka hålla takten uppe och hitta fler intressanta filmer att skriva om :D