torsdag 26 mars 2009

Blade 2 - 2002



You obviously do not know who you are fucking with!

Detta är stor underhållning och så får ni säga precis vad fan ni vill! Jag älskar Blade-filmerna och tycker de är bland det bästa man kan se i actionväg. Okej, Blade Trinity är väl inte direkt i klass med de två första men det är klargjort varför tidigare här. Regissör denna gången är Guillermo del Toro och detta är absolut hans bästa film precis som detta är Wesley Snipes bästa. Inget snack om saken. Här får vi fullt ös från början till slut i två timmar och det stannar inte för något.

Denna gången får Blade rejält med motstånd när en ny sorts vampyr dyker upp på scenen och sprider smittan värre än en crack-epedemi. Antalet nya vampyrer fördubblas katastrofalt snabbt och deras främsta mål är andra vampyrer men vad ska de ta när de är slut? Så vampyrerna sluter tillfällig fred med Blade och får honom att ta upp jakten med deras eget team The Blood Pack som är tränade för att jaga Blade. Så konflikter uppstår och fortsätter uppstå under hela sammarbetet. Men de har fortfarande sina nya fiender att ta hand om med först.

Effekterna är fantastiska här och det är jävligt bra gjort precis hela tiden. Visst får vi lite vajer-fighter då och då men det får vi i vilken valfri HK-film med. Snipes har finslipat tekniken och kör hela baletten här. Hans små munhugg och incidenter med Ron Perlman under filmens gång gör sitt med för att höja stämningen. Han flinar stort titt som tätt och det är uppenbart han har verkligen kul. Ron Perlman är som väntat med då det är en del Toro-film och han trivs med. Speciellt när han kan jävlas med Snipes karaktär. Kristofferson är tillbaka som Whistler och är lika tjurig som väntat. Luke Goss från Hellboy 2 spelar den nya supervampyren och han gör riktigt bra i från sig. Donnie Yen är med på ett hörn med fast han märks inte av så mycket här vilket är synd då han är en klippa på martial arts. Och till sist finner vi Norman Reedus från The Boondock Saints som är Blades nya medhjälpare.

Suverän film som är bland mina favoriter och en de bästa filmer jag sett då man omöjligt kan bli besviken på den för den är så otroligt grym på alla vis. Bara att kapitulera om ni inte redan gjort det och inse att det inte blir bättre än så här!

Inga kommentarer: