söndag 15 mars 2009

Fist Of Honor - 1993



Sam Jones spelar en irländare som slåss för en maffiafamilj i USA och även fungerar som indrivare. Han är tillsammans med en italienska och det gillas inte av familjens överhuvud som vill ha henne för sig själv. Familjen ligger i krig med en annan familj och till sist blir det fred mellan dem. Men det håller inte länge innan de drar i gång det igen och mördar Sams flickvän och sätter dit honom för morden som sker. Men han kommer ut.

Sam Jones gillade jag som mindre efter ha sett honom som Blixt Gordon i andra actionfilmer men jag kan inte minnas att han var så stor som han är här och lika saggig skådis. Så fort han får ett slag så famlar han runt som om han vore skitpackad och det bara ser dumt ut tycker jag.
Förutom Sam Jones får vi Abe Vigoda från Gudfadern och Harry Guardino från Clintans The Enforcer, Dirty Harry och Nu Fightas Vi igen och vi får Bubba Smith från Polisskolan-filmerna som verkligen är en sur skådis vilket han visar här.

Stabil regi som vanligt när det gäller Pepin och gott om squibs och fina fighter, bara synd Jones beter sig som han gör i dem, i ett helt okej action/drama. Denna känns förvånansvärt påkostad och seriös för vara en PM-titel så den är absolut värd en titt!

Inga kommentarer: