torsdag 12 mars 2009

Viper - 1994



Lamas goes HK-action!

Med Tibor Takács, mannen bakom storfilmer som Rats, Mega Snake, Kraken: Tentacles Of The Deep, MosquitoMan och I, Madman så gör de två tillsammans det som inte John Woo lyckats med på många år. Att göra en bra film, förutom Paycheck då givetvis. Vi får en dubbelpistolviftande Lamas i tajta jeans, utsläppt hår och på ett rejält aggressivt humör samt vi slipper alla djävla duvor i slow motion. Vad vi får på minussidan är en liten korpulent asiat med feminin röst, färgade glasögon och som ser mest ut som en köttbulle med hästsvans, blonderade magra bimbos som ser ut att vara efterlevor efter en gammal Warrant-video eller ett annat uselt valfritt glamband från 80-talet och i desperat behov av ett rejält mål mat.

Handlingen?

Lamas är en fd snut som gjort hård tid bakom galler och som nu jobbar Eduardos bärgningstjänst, nej, vi får aldrig se Eduardo. Han bränner mest runt i en enorm bad ass-bärgningsbil när han inte använder vinkelslipen i motljus och i kortärmat. Och en dag blir han uppfunnen av sin familj som vill han ska hjälpa hans bror som har elaka typer efter sig som hotar döda dem alla. Behöver inte säga mer än att Lamas goes to war!

Grymt underhållande slustrid i denna filmen på nästan 20 minuter med en Lamas som springer igenom varenda pose som någonsin förekommit i en HK-film. Vi får till och med uppleva honom köra truck komplett med däckaskrik och allt! Inte illa, tro mig! Squibs får vii massor och det stänks bra med rödfärg och en massa statister får sätta "livet" till. Rätt bra body count i denna.

I rollen som lamas far ser vi ingen mindre än John P. Ryan från Runaway Train och detta blev en av hans tre sista filmer. Andra kändisar är köttbullen från Asien Joe Son, känd från Shoot Fighter 1&2 och Joshua Tree. Sitter tydligen inne nu för gruppvåldtäkt eller ska göra det snart då han riskerar straff på 275 år pga brottets natur. Trevlig liten kille det.

Härligt skön film med en hunkig Lamas i högform som har ett par heta scener där han visar rumpan och allt i motljus givetvis och allt till tonerna av soft musak. Är du inte en fan av Lamas så blir du det garanterat efter denna!

Rekommenderas givetvis högt och varmt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Truckförare Lamas :D
Vilken kille. Där ligger t.o.m. "Stapelfahrer Klaus" i lä.

Weekend Video sa...

Han vet hur man tar en sväng med bäst resultat, den saken är säker! hahaha

Ty sa...

Viper was a blast! Lamas at his best...as usual. haha.

Weekend Video sa...

Think it´s time to revisit this again. It´s truly a blast!