måndag 9 mars 2009

C.I.A Codename: Alexa - 1992



Lamas spelar en sliskig agent med härligt porrfilmsskägg och slickat hår i hästsvans och billig kostym. Han lyckas omhänderta den efterlysta brottslingen Alexa, Kathleen Kinmont. Och utövar utpressning på henne via hennes dotter för att komma åt en annan lika sliskig typ som döljer sig bakom diplomatisk identitet och som är ledare för en terrorist grupp där Alexa ingår. Givetvis är hon hård som stål och det blir inte lätt att få henne att förråda sin arbetsgivare. Grädda på moset blir det när snuten Murphy (O.J. "slashern" Simpson som kommer allt på spåret.

Som vanligt när det gäller PM så är det gott om polisbilar, barska karlar med skjutklara vapen och ett jäkla drag. Vi får även lite prickskytte i tid och otid och en del avkläddascener med Kinmont. Hon är verkligen fin i denna och Lamas gör sin roll som hunk till det yppersta och visar sig han med. Simpson behåller kläderna på, tack och lov.

Bra stamp i början för att sedan sagga ner lite i mitten där karaktärerna som fördjupas och det ska visas scener med ömhet och sådant. Men det redan upp sig i slutet där det smäller på rejält på en flygplats. Lamas är som alltid pålitlig och Kinmont har jag aldrig tyckt varit något mer än i Bride Of Re-Animator men här funkar hon fint. Roligast är begravningen där prästen står och pratar om hur den döde sålt crack till småbarn, sålt horor och varit pimp samt varit ett jävla svin i största allmänhet men att han är välkommen in i himlen för han är egentligen en bra människa! Hur kul som helst den scenen speciellt med tanke på hur exalterade de som är på begravningen blir när han berättar det och håller med!

En stabil actionrökare med allas våran hunk Lamas som blir lite seg i mitten men tar sig i slutet. Rekommenderas till alla PM-fanatikers och Lamas lovers där ute! Vi är fler än vi tror!

Inga kommentarer: