fredag 13 mars 2009

Der Clown - 2005



Der Clown är en spin-off på en Tysk tv-serie om en kille i clownmask som driver gäck med snuten och förstör saker, helst bilar. Detta är en tv-film och då innebär varken blod eller svärord men det spelar ingen roll här för det vi vill se här och får i massor är explosioner och bilkrascher!

Storyn är att Clownen ska hämnas på den som dödade hans flickvän 4 år tidigare och han har endast en polare till hjälp. Saker och ting blir komplicerade när mördaren kidnappar den mördade flickvännen syster och Clownen måste finna henne först.

Storyn är tunn som en lövbiff från Scan men det spelar ingen roll. Här är det action som gäller och det levereras big time! Detta känns som en PM-film på fultjack minst sagt. Det är otroliga stunts på stunts efter varandra och vi får inte mindre än två! äkta helikoptersprängningar samt en jumbojet som de fanimej också spränger åt helvete på riktigt! Vi får också en fantastisk blijakt på Autobahn i början i 200 knyck som verkligen slutar med ett brak och det stuntet som förekommer där med tre bilar och en helikopter bara måste ses!

Där finns så otroligt mer att se så leta upp den och för oss som gillar den här sortens film så är den ett måste i samlingen! Fantastisk underhållning, skitfina stunts både med bilar och annat som utan och ett bra tempo som inte släpper på gasen det minsta heller. Härligt röj och simpel handling så det spelar ingen roll om man sett serien eller ej. Jag har inte gjort det men blev sugen efter detta!

Kalas hela vägen och jag kan lägga mig med ett leende på läpparna. Mycket underhållande och bra film!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det tyska stålet biter. Skönt att även denna föll herrn på läppen. Blev sugen på att se om den efter denna recension.
Tyskarna kan det där med bilstunts efter decennier med autobahnpolizei/Cobra 11 och liknande tv-serier. Kul att se dom köra öppet spjäll i långfilmsformat också.

Weekend Video sa...

Funkade fint denna trots det var en avslutande del i serien :D
Kommer att rulla många gånger denna!