onsdag 11 mars 2009

Dark Breed - 1996



6 Astronauter landar efter att ha blivit infekterade av en utomjordisk fiende på Jorden och nu börjar jakten på att fånga in dem. Jack Scalia som varit i luven med aliensen sedan tidigare åker på saken i och med att hans fd fru är en av dem. Detta blir en vild jakt på allt från motorvägar till tunnlar till öppna gator. I jakten på fienden är allt tillåtet!

Ytterligare en PM-klasssiker nu av Richard Pepin, P:et i PM, och det är ingen dålig uppvisning han bjuder på. Det är röj precis hela tiden i filmen. Skådisarna är bra och just Jack Scalia har jag aldrig direkt lagt märke till tidigare men efter denna så är det något som ska upptas. Mycket sympatisk kille som är en riktigt bra skådis med en skön stil. Han har även producerat denna visst. De andra skådisarna är Jonathan Banks från otaliga filmer och Felton Perry från Robocop-filmerna.

Bra effekter och lite gore samt en hel squibs får vi och för att inte tala om den sköna biljakten i början i filmen på motorvägen samt en skön scen med Scalia på en parabol efter en bil i en vild biljakt så stuntmännen får verkligen jobba i denna. Givetvis med tanke på att detta är en action/sci-fi-rulle så får vi ett gäng latexmonster. Stora, fula och slemmiga, precis som de ska vara. Vapen bjuds vi på med i överflöd och just då granatgevär. Tror inte där är en scen i filmen där det inte förekommer minst ett sådant. Det samt alla explosioner och brinnande bilar garanterar underhållningen. Där är ett vapen som är jävligt skönt och det är det som är en kombination av mini-gun och granatgevär, hur festligt som helst.

Tempot är högt och tiden går fort och denna känns rätt påkostad för att vara en PM-film. Kan bero lite på vem som regisserat med. Så det är bara att kasta i och luta sig tillbaka och njuta en härlig film med bra tryck och skön stämning som är mer genomtänkt än man kan tro. Jag blev imponerad! Bravo.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du har gått ner dig rejält i PM-träsket verkar det som, men den här ser faktiskt intressant ut. Det blir till att se den i eftermiddag. Tycke kanske uppstår...

Utmärkt blogg för övrigt.

Weekend Video sa...

Ja, det får man verkligen säga hahaha
Det är kanonfilmer helt enkelt. Rak story som börjar direkt och bara fortsätter till slutet, inga krussiduller här inte. Bara fet action och härliga lirare :D
Hoppas du också fastnat i träsket ;D

Fred Anderson sa...

Kul att du gillar den! Det har varit en favorit hos mig i många år :)

Weekend Video sa...

Tack för tipset! :D