tisdag 31 mars 2009

Shark Attack In The Mediterranean - 2004



Inte trodde jag att tyskarna var sådana hejdare som de är på att göra fina tv-filmer. Inte nog med denna höjdare, de har även gjort Der Clown och råttfilmerna Scratch och dess uppföljare Revenge Of The Rats. Tänk om bara vi svenskar var lika bra på det.

Som titeln säger så är det hajalarm på Mallorca som gäller. Sven Hansen, en helikopterpilot som förlorade sin fru två år tidigare i ett hajangrepp riskerar nu att förlora sin dotter i ett liknande öde. Plötsligt dyker något stort upp i vattnet som dödar allt. Ingen tror på honom när han finner bevis och till sist tar han saken i egna händer och gör allt i sin makt för att stoppa hajen. Men ska han hinna i tid när till och med hans polare är emot honom?

Ralf Moeller från Gladiator och en jäkla massa andra filmer spelar Sven och vi får se en jäkligt fräsch Julia Stinshoff som hans flickvän som är hajforskare. Resten av skådisarna sköter sig fint fast jag har kommit på mig själv med att börja gilla gamle Ralf. Han är en pålitlig skådis som gör bra i från sig i vad än det är filmer han är med i. Bland annat är han med i den senaste filmen från Uwe Boll, Far Cry.

Filmen är inspelad på Mallorca och Barcelona så denna gången slipper vi se hajar i Bulgariska farvatten. Miljöerna är fina men vad som verkligen sticker ut här är de fina jaktscenerna. Speciellt de när man endast ser en gigantisk fena sticka upp och den bara plöjer fram i vattnet och helikoptern dundrar fram bakom den och kastar granater. Det är fina scener det! Det är cgi-hajar här och dte är förståeligt med tanke på storleken på monstret i denna. Den är enorm men sen är det en Megalodon igen. Vi får en del scener på hajen men mest är det fenan vi får se och dess skugga. Men jag tycker det funkar fint och är fullt nöjd. Och om det inte räcker så får vi även stifta bekantskap med G.B.A. - German Barbeque Association.

Mycket skön film med bra tempo och fint flyt så tiden bara far i väg. Av alla hajfilmer så är denna bland mina favoriter och jag ser denna titt som tätt så den kan inte rekommenderas tillräckligt. Mycket nöje framför tv´n utlovas!

3 kommentarer:

Hedulven sa...

Helt fantastiskt underhållande film, briljant. Man kan kasta ut de flesta andra hajfilmer här, he he. Även du kunde uppskatta den till slut ja, gode lizzie.

Hedulven sa...

Äh, skrev på fel film. Menade givetvis Shark Attack 3. (Skäms).

Weekend Video sa...

Tvivlar dock att den dagen kommer då den slår Hajen men man vet aldrig ;D