torsdag 5 mars 2009

Harley Davidson And The Marlboro Man - 1991



Rourke spelar Davidson och Johnson Marlboro, tillsammans ska de rädda sin favoritbar från nedläggning till ett girigt storbolag. Givetvis ska det finansieras genom att råna en värdetransport från smma bolag som ska ta över baren. Vad de inte räknat med är att det är knark istället för pengar de kommer över och snart är de som sig bör jagade precis överallt.



Standardaction enligt mallen 2c, inget nytt med andra utan det som är filmens styrka och stora behållning är samspelet mellan Rourke och Johnson. De funkar kanon ihop! Andra kända ansikten i smeten är Tom Sizemore, Robert Ginty, Tia Carrere, och givetvis en av Baldwin-börderna. Daniel, denna gången tack och lov. Regissören Simon Vincer har annars gjort The Phantom med Billy Zane, kul film tycker jag, Free Willy och Crocodile Dundee In Los Angeles så det är en man av rang bakom kameran. Skämt där. Fantomen är okej medan de andra två är inga höjdare. Så filmens lite låga tempo emellanåt skyller vi på regissören.

Men annars en skön film om man gillar herrarna Johnson och Rourke gör man inte det så ska man nog inte ödsla tid på den. Själv gillar jag den och såg den redan på den gamla vhs-tiden ett antal gånger så jag blir inte besviken i alla fall fast dagens RIX FM-generation gillar nog inte den direkt. För gammalt och för fånigt för dem. Ibland är det skönt att vara gammal och vis!

Inga kommentarer: