söndag 1 mars 2009

Grotesque - 1988



Allt är inte vad man tror att det är vilket är man även får höra i filmen. Och det stämmer verkligen bra det.

Linda Blair åker med en kompis hem till sin familj i bergen för att fira lite helg. De får besök av ett gäng rasande punkare som mördar alla utom Blair som lyckas rymma. De jagar henne men en kille som gömt sig i huset bryter sig ut och börjar hämnas.

Linda Blair trodde så hårt på denna filmen så hon till och med producerade den och vi till och med ser Robert Z´Dar som en av punkarna i filmen. Detta kanske inte låter som en väldigt originell film men den har verkligen flera vändningar än vad man tror av en sådan här film. Slutet kanske inte är allas kopp te men jag gillade det skarpt och de sista 20 minuterna höjer filmen sig rätt bra. Vi ska säga att man har inte sett allt som man kanske kan tro och att man inte ska räkna ut en film för tidigt heller. Vilket jag gjorde i detta fallet och därfört fick en väldigt fin upplevelse i denna kultfilm, för det måste den vara bara.

Det amerikanska släppet ska vara 79 minuter medan det engelska DVD-släppet är 88 minuter av någon konstig anledning. Detta är en film som inte är vidare populär om man kollar in IMDB och det kan jag förstå för det är inte alla som kan uppskatta denna pärla. Men kommer ni över den så se den för det är den verkligen värd!

Slutet är underbart!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, tackar för tipset. Låter klart kul.
På väg hem nu, kan inte bli fel med Linda Blair mot punkare.
Har hon armborsten med sig? ;)

Weekend Video sa...

Tyvärr så lämnade hon denna hemma fast du har verkligen något att se fram emot hahaha