lördag 28 mars 2009

Virus - 1999



Ibland händer det att Hollywood får frispel och släpper loss en film som detta. Ingen direkt story och ett lövtunnt manus men ett sjuhelsikkes drag med effekter. Att dem sedan kastar in skådisar som är/var hyfsat stora just då gör det inte sämre heller.

Ett fartyg hamnar i en orkan och tar sin tillflykt i orkanens öga. Där har de två timmar på sig att reparera sina skador för att sedan dra igen. Men de hittar ett övergivit fartyg och bestämmer sig för att bärga det. Vad de inte vet är att fartyg har tagits över av en livsform från yttre rymden och som nu börjat bygga sin egen version av metall och kött. Givetvis bistår de nya personerna med ytterligare byggnadsmaterial.

Som sagt, inte mycket tid på story eller manus utan det är effekterna som är i fokus här. Det slafsas och kleggas lite pö om pö och det skjuts en jäkla massa. Jamie Lee Curtis springer mest runt ut och ser manhaftig ut, Donald Sutherlands irländska dialekt kommer och går och William Baldwin gör väl sin bästa prestation sedan Sliver. Och resten av besättningen är bara kött till maskindelarna. Och mer behöver det inte vara. Så fort maskinerna och effekterna börjar härja så blir det kul och sedan när de försvinner ur rutan så blir det lite ointressant tills de kommer igen. Lyckligtvis kommer de ofta.

En kul bakfyllefilm eller för dagar då man inte orkar bry sig eller bara vill fördriva lite tid med sköna effekter och inget annat att hänga upp sig på. Ungefär som tysk porr, den fyller sin funktion för stunden men så fort man sett klart så har man glömt den igen

Inga kommentarer: