söndag 8 mars 2009

Terminal Force - 1995



Detta är verkligen en pärla man bara måste ha i samlingen! Fy fan vad underhållande den var.
William Mesa som regissören heter har endast 3 filmer bakom sig som regissör. Denna, DNA (Mark Dacascos) och The Darkening. Men som visual effects-kille har han tonvis med filmer bakom sig. Kolla själva in länken.

Detta är en härlig blandning av Terminator och Dark Angel med Dolphan fast grymt underhållande med det danska weinerbrödet Brigitte Nielsen i huvudrollen. Hon är perfekt här och djävligt läcker må jag säga! Till sällskap har hon Graig Fairbass från klassikern Cliffhanger och Proteus, Sam Raimi i en liten roll i början för de som bryr sig om honom, Richard Moll från House och The Flintstones, John H. Brennan från DNA, Cindy Morgan (en riktig puma!) och Roger Aaron Brown funkar skitfint tillsammans som de två snutarna på spåret av något de inte fattar. De har ett riktigt skönt spel mellan sig och härlig dialog.

Effekterna är bra som fasiken här trots den blyga budgetten. Vi får allt från visuella effekter till modeller. En helikopterkrasch bjuds vi på med. Alla gör bra i från sig och hela alltet funkar fint. Dialogen är väldigt skön och just Brown och Morgan är härligt underhållande. Det som är det fina med lågbudgetsfilmer är det att de ödslar ingen tid på tramsiga inledningar som förklara vad som hänt eller varför den eller den personen bajsar blått. Här är det full action direkt.

Efter en titt på framsidan på filmen så fattar man direkt vad det handlar om och vad man kan vänta sig. Att sedan Nielsen har en av huvudrollerna gör det inte svårare att fatta heller. Vad som gör det svårt att förstå är det hur bra den egentligen är! Bra effekter, skönt spel av alla inblandade och alla gör sitt bästa för att få filmen att funka, vilket den gör med. Härlig dialog och ett fint tempo som gör att tiden flyger i väg och att man sitter med ett leende på läpparna och tänker att "fan, detta är ju bra på riktigt!". För det är den. Detta är en riktig höjdare som inte kan hyllas tillräckligt och fler verkligen borde ta sig tid och finna. Speciellt alla som gillar PM´s filmer borde ju verkligen kolla in denna!

Högsta rekommendationer och glöm inte att äldre wienerbröd smakar alltid bättre än nya!

Inga kommentarer: