tisdag 17 mars 2009

Showgirls - 1995



Smörj in mig i valfett och rulla mig i taggtråd! Det var det länge sedan man såg så här sleazigt som detta. DÁmato och de andra aspiranterna har mycket att lära sig här. Den saken är säker!
Förekomsten av en totalt obefintlig story är klar från början då detta bara är en uppvisning i naket och olika sexuella situationer som måste fått Hollywood att sätta kokainet i halsen. Men vi drar den fall i fall för de som tror där är någon någonstans bland alla g-strings och c-kupor.

Nomi Malone dyker upp i Las Vegas för att bli dansare och får börja som strippa. Snart får hon chansen att bli dansare och där stannar det. Vad vi får i stället är naket, naket, naket och åter naket. Och det är skithärligt. Jag mös som en gris i soffan för vilken bättre start kan man få dagen än detta?

Elizabeth Berkley som spelade den pryda tjejen i skolkomedin Pang I Plugget visar här allt och lite till och jag kan inte att låta bli att undra om hon hade med sina föräldrar på premiären på denna och i såfall. Finns det bilder på deras miner då? Robert Davi är en enkel och ärlig man som sköter strippklubben och klargör direkt vad han förväntar sig av damerna. Gina Gershon är perfekt som lesbiska divan. Och fler som ni kommer att känna igen när ni ser dem.

Naket är vad som bjuds på här. Naket och ett jäkla massa dansande. Inget fel i det tycker jag, dansfilmer är kul. Men det är inte det nakna som är i centrum här utan vad folk är göra för att få vad de vill ha och hur de gör för att få det. Det är det intressanta att se här och hur de skiter i hur eller vem de kliver över för att få det. Sen när man får se före detta barnprogramsstjärnor sitta och smeka musen i närbild så vet man att detta kan inte bli dåligt. Och det blir det inte för detta är bra som fasiken. Två timmar far i väg och man har absolut inte tråkigt och man sitter bara och undrar hur i helvete kom de undan med detta egentligen?

Kalasfilm som rekommenderas och nu är det jag som packar bloggen och drar till Vegas. Nu jävlar ska det dansas!

4 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Det är verkligen en utmärkt film, verkligen. Men få verkar förstå det. Jag gillar den bara för stämningen - och har inget direkt intresse av nakna fruntimmer. Men Verhoeven vet hur man gör bra film helt enkelt.

Weekend Video sa...

Detta är nog den av Verhoevens filmer som flyter snabbast, bäst och jämnast. Filmen bara viftar till så är den slut och man har inte haft tråkigt en enda minut.

Anonym sa...

Den har onekligen sina stunbder, den här. Elisabeth Berkleys (som ju är underhållande kass i vissa scener) karriärskurva har inte sett så skoj ut efter den här, dock, haha. Nu såg jag dock att hon skulle ha en bärande roll i DTV-uppföljaren till Donnie Darko. Ska bli skog att se!

Weekend Video sa...

Hon är verkligen ojämn minst sagt i sina scener. Man kan jämföra hennes humörsvängningar med de hos en gravid jak med snedtändning på LSD i Klippiga bergen hahaha