söndag 8 mars 2009

Red Water - 2003



Lou Diamond Philips spelar en fiskare som riskerar att förlora båten så han ställer upp på att göra ett jobb på en oljeplattform i Louisiana och springer där på en tjurhaj som vill vara med och leka. Och som om det inte var tillräckligt med honom så finner dem tre skattletare/gangsters som vill var med på ett hörn med. Med sig har Philips sin båtsman och sin fd fru spelad av Kristy Swanson.

Inte nog med Philips och Swanson, vi får även Coolio, Gideon Emery från Primeval, Rob Boltin och Langley Kirkwood från Seagals Mercenary For Justice. Regisserat av Charles Carner som mest gjort TV-filmer, vilka inkluderar Vanishing Point med Viggo Mortensen och denna. Inga svordomar men gott om blod får vi här. Hajen är välgjord här och den varierar i vissa scener från cgi till modell. I alla attacker som visas är det modellen som är i blickfånget och just attacker är det gott om med. Modellen är härligt plastig och funkar fint i vattnet och vi får en hel del scener med en fena som stryker vattnet. Och scenen med den kamerakåta guiden går inte av för hackor så missa inte den! Med andra ord så är det är stabilt gjort och det är inte många döda stunder.

Kristy Swanson som alltid är het visar sig rätt ofta här fuktig och i våtdräkt och det tackar man inte nej till. Inte jag i alla fall! Philips som jag tycker är en väldigt underskattad skådis gör ett bra jobb här och detta är inte första gången som han kastar sig i djurskräcksvärlden. Han har ju gjort den väldigt underskattade Bats om inget annat. Coolio är inte för mig direkt det första som man skriker av glädje när man ser hans namn på skärmen och han är väldigt påfrestande här, den saken är säker. men de fina attackerna väger upp misstaget att ta med honom i filmen och det är för just hajen, Philips och Swanson i våtdräkt man ser denna.

Så givetvis rekommenderas denna inte bara till hajälskare utan även till alla andra som vill se en bra film trots den innehåller en påfrestande fd rappare.

Inga kommentarer: