torsdag 12 mars 2009

Deadly Bet - 1992



Jeff Wincott spelar Angelo, en kille med för stor aptit på sprit och en dålig insikt när han ska sluta spela eller ej. Charlene Tilton spelar hans flickvän Isabella. De ska lämna Las Vegas för att flytta till Colorado för att komma undan spelandet. Tyvärr är Angelo inte lika stark och som en sista chans för att vinna pengar så spelar han en sista gång och vinner. Vinsten ger mersmak och snart har han satsat pengar samt Isabella till Rico, spelad av PM-bekantingen Steven Vincent Leigh, och givetvis förlorar han stort och när Isabelle fattar vad han gjort lämnar hon honom för Rico. Nu är Angelo verkligen i skiten och värre blir det när han lånar ännu mera pengar för att kunna vinna igen för lösa sin första skuld och snart börjar det blir dags att betala.

Wincott är lysande här som Angelo! Jag visste han var en duktig skådis men här är han fantastisk. Han gör så mycket av sin roll trots det är en vanlig DTV-film och han lyfter filmen enormt. Tilton är fin som fasiken här och hon funkar fint med Wincott. Hon visar att hon klarar sig fint utan Dallas och är en bra skådis. Fräcsh är hon med! Gary Daniels dyker upp i en liten roll som Fletch som bjuder på en fin uppvisning. Den gamla hårdingen Gerald Okamura dyker upp som fighter i en kul roll och han känner alla igen.

Som sagt, en DTV som överraskar på många vis. Agerandet, fighterna, personerna vi följer samt Wincott som är jävligt bra här. Ibland är denna filmen så pass intressant och bra att man glömmer bort det inte är en actionfilm man tittar på utan ett drama. Men lyckligtvis får vi fighter som styr upp saker och ting på rätt bana igen. Och de sista 20 minuterna är nästan bara en uppvisning i martial arts med många hårda fighter där man nästan dränks i svettet som stänker från kropparna i soffan här hemma.

Förvånansvärt bra film som överraskade mig och som är en absolut PM-favorit. Rekommenderas till alla som vill se en bra film helt enkelt och martial artsen får ni se som en bonus, den kan jag bjuda på!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet om en jävligt rolig film.
Älskar scenen när han sitter och käkar nötter och engagerat lyssnar på matchreferat genom sina freestylelurar. Eller när han blir tvingad att leka indrivare med den där tjocke mafioson. Det blir som en film i filmen.
Och Tilton är en milf/gilf(?)...

Weekend Video sa...

Det är en klockren scen det med nötterna hahaha Samma som du skriver om när han tvingas bli indrivare. Det tar filmen till en helt annan nivå och bara visar vilken kompetent skådis Wincott egentligen är. Tilton är verkligen en het milf i denna :D
Roligt du gillade min recension av filmen!