onsdag 4 mars 2009

Resident Evil: Extinction - 2007



Tredje delen i serien tar med oss till ett post-apokalyptiskt samhälle där allt är ödelagt och människan är överst på menyn. Till och med kråkorna är emot oss. En grupp överlevare färdas som i The Road Warrior komplett med tankbil och allt mot mål där de hoppas finna mat och bensin vilket blir svårare och svårare. Samtidigt är Alice ute på vägarna i samma syfte bara det att hon undviker Umbrella Corporation som spårar henne. Umbrella som inte ligger på latsidan när det gäller Alice och ett botemedel gör allt för att komma åt henne och i ett insandat Vegas bryter allt samman...

Regissör denna gången, Russel Mulcahy, mannen bakom Resurrection och Razorback gör detta till den bästa delen i serien, utan tvekan. Stabilt regi, jävligt snyggt foto och ett jävla drag höjer denna över de två första filmerna. Inget ont om dem men den första var okej, tvåan bättre och nu denna som är bäst. Med lite tur så kanske han kommer regissera den fjärde delen med för den bara måste komma ju.

Effekterna är grymma och zombiesminkningarna är fantastiska, jag gillar dem skarpt. Post-apo-stämningen är verkligen närvarande här och det känns som de gamla godingarna man minns och gillar enormt. Milla Jovovich är skitfin som Alice i denna och har verkligen gått in i rollen. Här bjuds det på heta actionscener som är väldigt HK-inspirerande och det gör sitt för att öka njutningen med. Vissa karaktärer från tvåan är med och det är samma skådisar plus vi bjuds på några nya med.

Så bänka er i soffan och hala fram favoritpilsnern och njut av en kanonfilm. Det är ni värda, det tycker jag. Men se bara till så att det är denna ni kollar på!

3 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Ja, det här är en höjdare. Fantastiskt popcorn-underhållning som bara Mulcahy kan få till. Tvåan sög rejält eftersom den helt saknade vision och regi, men ettan var okey - om än totalt oblodig!

Weekend Video sa...

Det var den verkligen! Hoppas bara han fortsätter med fyran med om det nu blir någon.

Anonym sa...

Hmmm. Med risk för att göra mig till en oönskad besökare: Jag tycker nog att filmerna går i omvänd ordning. Jag tyckte ettan var förvånansvärt bra, har en svag punkt för tvåan som har utmärkt tempo och dessutom NEMESIS, och trean var helt ok men inget jag kissar i byxorna över. Dock tycker jag alla tre är oförtjänt utskällda. Dom är ju jättebra underhållning!! /khenrikm