torsdag 5 mars 2009

Firepower - 1993



Ibland är det skönt att slänga på en hjärndöd actionfilm och bara smälta ner i soffan. Detta är en sådan. PM Entertainment som spottar ur sig de här levererar som sig bör och vi får precis vad vi förväntar oss. Massor av action, bilkrascher, explosioner utan anledning och en jäkla massa martial arts. Vi får inte glömma fantasifulla intriger och en satans entusiasm i det dem gör. Visst det är inga direkt Oscarsmaterial de gör, budgetten är alltid låg och de flesta skådisar kan knappt säga replikerna men ändå så funkar dem. Sånt gillar man.

Denna gången är det i framtiden en bit in och de laglösa har ett eget stycke som de lever jävel i och snuten kan inte nå dem Till sist åker två ändå in och ställer upp i arrangerade dödsmatcher för att komma åt en person som gör illegalt botemedel som AIDS, ni ser själva! Fantasifullt utav helvete! Snart glöms botemedlet bort och folk dör till höger som vänster och ingen verkar bry sig. Det enda som gäller är nästa fight. Glöm att frugan mördas, jag möter snart nästa lirare!
Härligt!!

Chad McQueen är en av de två snutarna och den andre är Gary Daniels, båda vanliga i PM´s filmer. Daniels är väl inget vidare som aktör men McQueen klarar sig okej. En annan som vi wrestlingdiggare känner igen är ingen mindre än WWF´s egen pajas efter Hulk Hogan, The Ultimate Warrior. Här under namnet Jim Hellwig, efternamnet syftar nog på hans hår... Han är även en identisk kopia av Mickey Dee i Motörhead! skrämmande!

Allt som allt. Helt okej action utan krav på man ska följa med för hårt. Perfekt när man ligger mellan filmer att se eller bara har en dålig dag. Underhållande trams absolut!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ajaj, nere i PM-träsket nu ;)

Inte nån av deras bättre men stabil action-underhållning.

(Mickey Dee såg jag på movieline förra veckan. Alltid schyst med långhåriga fyrtioplussare med för tajta stentvättade jeans...)

Weekend Video sa...

Han hade för helvete inte stentvättade jeans på sig?! hahaha

PM är underhållande, jag gillar deras Martial Law Force 2 rejält fast textningarna på utgåvorna kan vi diskutera. Är en scen i denna där de kommer in i ett omklädningsrum och en kille visar dem skåpen med orden: This is your lockers ( detta är era skåp) och den svenska översättningen blir: Detta är era öden. WTF!!!! Den textningen var fullständigt horrible i hela filmen och bara ökade upp vansinnet vilket höjde upplevelsen ännu mer. Blir nog fan en sån film till i dag :D

Anonym sa...

Ooh, den här äger jag. En sån där 39:- film. Blir nog att se om den känns det som. Heja Lizzardking för att du tipsar om gamla klassiker /khenrikm

Weekend Video sa...

Tack själv för du läser :D
Det kommer fler 39:- klassiker så fortsätt att läsa, khenrikm ;D

Anonym sa...

TAJTA!!! stentvättade jeans ;)

39:-? Vad är det för ockerpriser? Brukar plocka dom för mellan 10:- och 19:-.