lördag 21 mars 2009

Body Rock - 1984



Jajaja, ni visste det bara var en fråga om tid! Klart denna klassiker ska lyftas fram för trots allt det är ju favorithunken som är da hero i denna.

Lamas spelar Chilly D. Rappare, breakdansare extraordinarie och en jävel på fruntimmer. Han och hans Body Rock Crew tillbringar dagarna med att grafittimåla tunnelbanevagnar och stanna upp trafiken för de ska dansa på gatorna. Men suget efter kontrakt och egen klubb är stort så Chilly tar lagen i egna händer och helt enkelt kliver in på ett skivbolag och tar för sig. Planen funkar men det är endast Chilly som är intressant och resten hamnar utanför. Snart är Chillly i smöret och framtiden ser ljus ut till det plötsligt blir besök på hårdhomo-klubbar, bisexuella trekanter och avkall på den personliga stilen som Chilly börjar sakna hemmet och polarna men kommer de att acceptera honom i gänget igen? Och vem äger copyrighten till Body Rock Crew-namnet?

Lamas breakar och sjunger bland annat Smoth Talker som är en perfekt låt att få till det till. Sleazig som tusan och hans framträdande får den att bli sju resor värre! Inte nog med det, han ylar sig även igenom Fool Like Me och den är minst lika bra. Lamas - mannen, myten. förföraren och den sliskige sångaren! The Total Package! De andra i filmen är okej men inga direkt som fastnar i minnet då de säkerligen bara är några lokala förmågor. Regissören Marcelo Epstein har visst bara gjort denna och någon Mötley Crüe-video och efter denna upplevelse så får man nog kolla upp dem trots bandet suger.

Som ni förstått så är detta en riktig höjdare som kommer att leva för evigt. Åtminstone hos mig, den saken är säker. Ingen kampsportande här Lamas och det är lite tråkigt men vissa moves gör han i en scen så allt hopp är inte ute för de som väntar sig det. Så nu vet ni vad som ska stå överst på julklappsönskelistan i år såvida ni inte redan har den i samlingen. Så släng i den om ni har den och öppna era sinne för ett stycke kulturhistoria, det blir nog inte bättre dansunderhållning än det här!

Så köp den! Se den! Älska den!

Inga kommentarer: