fredag 13 mars 2009

Get Carter - 2000



Stallone spelar Jack Carter, indrivare och hyrd muskel i Las Vegas som lämnar staden när hans bror plötsligt dör i en olycka. Misstänksam som han är av naturen så tror inte på förklaringen och börjar nysta det och snart så börjar fragment av sanningen komma fram.

Stallone kan inte misslyckas i min bok och detta är en bevis på det. Visst blir det lite långrandigt i mitten men det rättas till i slutet när han får riktig koll på vad som hänt och han börjar ta itu med saker och ting på allvar. Nu är ju detta en nyversion av Get Carter med Michael Caine 1971 och de har varit underhållande nog här och tagit med Caine själv i filmen. Vi ser även Mickey Rourke, alltid bra, Rhona Mitra!, John C. McGinley, Alan Cumming och som Stallones chef i Vegas hör vi via telefon Tom Sizemore.

Rätt mörk stämning annars för vara en Stallone-film och man får en lite thrillerkänsla av den. Vi bjuds också på en Stallone med skägg och taskiga tatueringar, hu vad hemska dem är... Mycket regn och det är väl lite för att ge en vision av England misstänker jag. Men annars en kompetent film med en stabil Stallone och den har ett par riktigt sköna scener till exempel en som utspelar sig i en hiss. Så väl värd att kolla upp!

Inga kommentarer: