lördag 14 mars 2009

The Silencers - 1996



Tredje filmen med PM och Jack Scalia och detta är precis lika bra som det låter. Precis som i Dark Breed så är det aliens i denna som härjar för fullt. Med andra ord, M.I.B.
En guvenör mördas och Jack sätts på fallet. Hans första uppdrag blir att frakta en hemlig last med lastbil och följebilar som mynnar ut i en fantastisk biljakt på en motorväg. Och vad som ska fraktas kommer snart till daga...

Det behövs inte mer än så här lite för man ska fatta detta är bra. Jack Scalia är lika bra här som i den andra filmerna han gjorde med PM och vi får ett djävulskt tempo med mycket dubbla pistoler och Scalia visar att han är lika bra på att skrika när han skjuter som Reb Brown. Action hela tiden och en härligt skruvad story och en alldeles otrolig motorvägsjakt som måste ses för att förstås.

Denna gången har Richard Pepin regisserat igen och det är lika fett som i de andra två filmerna han gjorde med Scalia. Scalia har medproducerat även denna och han är så skön och bra i sitt agerande. Och denna gången får han riktigt skönt spel av sina nya partner som kommer efter halva filmen. Han är verkligen en coolt bidrag då han lättar stämningen ännu mer. Som vanligt så är det massor av squibs, feta explosioner och grym dialog. Speciellt mellan Scalia och Dennis Christopher. En mellanlandning på en sci-fi-mässa med en alien tillhör verkligen en av höjdarscenerna i filmen och speciellt när alienen fattar tycke för en palm...

En härlig film som är en av de bästa från PM, precis som de andra två Scalia gjorde nämligen: Dark Breed och T-Force.. En perfekt trio som botar definitivt all sorts tristess som finns.

Rekommenderas varmt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Scalia-trilogin avklarad, dags för Gary Daniels-trilogin. "Rage", "Recoil" och "Riot". Yum, yum.

Weekend Video sa...

Recoil är införskaffad så får leta upp de andra två då :D