måndag 30 mars 2009

Shark Attack 2 - 2001



Hjältarna på Nu Image har tagit över Shark Attack-serien och detta till skillnad från den första filmen är en skön hajfilm. Denna gången är vi utanför Kapstaden som finner sig under attack av sex vithajar som inte drar sig för att tugga i de lokala förmågorna. Och självklart så kan de styrande inte ha det på det viset så de måste stoppas. Och det är vad detta handlar om.

Effekterna är okej och pendlar mellan stockfootage till större modeller till mindre modeller till bättre modeller till sämre modeller till cgi. Här bjuds det på allt! Och så får vi även blod i vattnet. Vissa attacker är jäkligt bra gjorda och attacken på surfingtävlingen är rätt brutal där fler än en haj kalas på en och samma lirare. Inklusive bräda då. Skådisarna är okej med Nu Image-mått och i Thorsten Kaye som även var med i PM´s The Silencers, har de funnit en liten George Clooney-kopia. Han funkar fint faktiskt och är fullt trovärdig i sina scener. Dan Metcalfe som Crocodile Dundee-kopian är mest jobbig samma med Nikita Ager, hon verkar mest ha problem med håret i filmen.

Annars en skön film med lagom tempo och ett par riktigt sköna attacker. Och förvånansvärt för vara Nu Image så håller den rätt hög klass då den är inspelad i Sydafrika och inte i Bulgarien för omväxlings skull. Och som vanligt med Nu Image så är hajar som låter som ni vet vad på en picknick med ni vet vilka... Och det måste man ju bara tycka om!

Rekommenderas för er som inte nått hajbotten än och bara vill dit. Själv har jag varit där länge.. och givetvis för alla andra med som bara vill se en skön hajfilm.

2 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Är det i den här eller trean som hjäten kör med världens bästa raggningsreplik (som funkar!)?

"How about I take you home and eat your pussy?"

Weekend Video sa...

Det är i trean det. En fullständigt vansinnig scen det hahaha