måndag 23 mars 2009

The Sweeper - 1996




Ännu en PM-klassiker och denna gången med C. Thomas Howell, Jeff Fahey och Ed Lauter. Ingen originell story då den gjorts många gånger tidigare men den har inte gjorts som denna version, den saken är säker!

Howell spelar en vildsint snut som fick sin familj mördad som liten och är fortfarande jagad av minnena. När han går över gränsen en gång för mycket och hänger en gärningsman så är måttet rågat. Inte nog med att han får sparken han blir även tillfrågad att ingå i en dold organisation som rör sig i lagens utkretsar och som inte drar sig för att rensa upp i träsket. Han går med på löftet att få veta mer om sin familjs mord. Men att lämna blir inte lika lätt.

De första 10 minuterna bjuder på en sanslös jakt på vad som måste vara världens längsta pir sedan följer inte bara en motorvägsjakt utan två stycken och givetvis får vi den ständiga exploderande tankbilen, vi får massor av skottlossningar, explosioner,squibs och vi får Ed Lauter i flygarmössa modell tidig Biggles, en syn som måste upplevas. Ed Lauter är annars en man som aldrig gjort en dålig roll och jag tvivlar inte på att han till och med skulle kunna sälja kondomer till katoliker. Så övertygande är han.

Gillar man PM så vet man precis vad man får här, man blir absolut inte besviken och just scenen på den första motorvägsjakten när Howell bränner runt med gasflaskan på motorhuven är en höjdare den med samt den när han kör bil mot trafiken på motorvägen ståendes på motorhuven!

Så ni vet vad ni ska göra om ni inte redan har den. Leta upp och njut för bövelen!

2 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Sprang på denna för 10:- på torget utanför Kungshallen här i sthlm. Det var Solna Skivbörs som sålde denna PM-pärla. Köpte den på 2 röda och det ångrar jag verkligen inte. Riktig höjdare till och med.

Weekend Video sa...

För 10:- så kunde du köpt en till mig med ;D
Skön film!