söndag 1 mars 2009

Red Room: The Forbidden King Game - 1999



Japanerna är ett udda folk, den saken är säker. Självmord, förnedring och våldtäkt verkar stå högt på deras önskelistor. Givetvis är det vad vi bjuds på i denna.

Fyra personer, 2 skoltjej, en ung kvinna och ett gift par ställer upp i The King Game. Ett spel som går ut på att de fyra sitter vid ett bord i ett inplastat rum med en inhägnad i. Den är försedd med en liten dörr och galler runt sig. Alla fyra tar varsitt kort. tre av dem är märkta från 1 - 3 och ett av dem är märkta med en krona. Varav The King Game. Dem blir kung den rundan får bestämma vad två av de andra tre ska göra. Allt är tillåtet och endast fantasier sätter gränser. Alla får säga nej att deltaga om och när de vill fast då diskkvalificeras de samma som om de inte genomför det de är ålagda att göra. Priset är 10 miljoner Yen. Och snart börjar de gå vilt till.

Detta är ingen bra film, det är inte ens en film. Det är filmat som en dokusåpa där vi sitter framför en skärm och blir serverade vad som sker. Ingen regi och inga stora agerande. Bara förnedring och sexuellt tvång samt uttnyttjande. Lite rejäla sexuella önskemål dyker upp med för konstens skull. Egentligen inget att ödsla tid på men korkad och sugen på attt se något nytt och värre som man är så gör man det likt förbannat. Finns tydligen en uppföljare som jag säkert komma se med och inte tycka om...

Är ni intresserade av förnedring och japanska våldtäktsfantasier så varsågoda, den är bara 67 minuter och det går att spola fram.

Inga kommentarer: