lördag 21 mars 2009

Toolbox Murders - 2003




Tobe Hooper har regisserat denna nytolkning av den gamla filmen med samma namn som kan läsas om tidigare i tråden här. Och vad Hooper gjort tidigare går vi inte in på. Istället håller vi oss till filmen.

Ett ungt par flyttar in i ett gammal lägenhetshus och de vantrivs direkt. Steven jobbar som AT-läkare och är aldrig hemma och Nell sitter mest själv och vantrivs mer och mer. Huset är fullt av udda karaktärer och det är ett ständigt omarbetningsarbete i huset. Huset är så udda så det har psykot från början på Cobra som receptionist, eller hur Tobbe ;D
Efter som tiden går så försvinner hyresgästerna med jämna mellanrum och snart kommer Nell något på spåren och vad hon kommer på spåren är inget att leka snickare med.

Hooper har gjort ett bra jobb här för filmen är bra och den flyter fint. För en gångs skull
känns Hooper intresserad och motiverad i vad han gör. Inte som i andra filmer han gjort då typ Mortuary som börjar bra och slutar helt på ett annat håll. Fast Crocodile är skön! I rollen som Nell ser vi Angela Bettis från May, Sick Girl och The Woods, där hon är rösten i skogen, det ni! En skådis jag hade svårt för första gången jag såg henne i denna och trodde hon var en avdankad porrskådis som satsade på en karriär i lågbudgetsskräck. Men fel hade jag och hon är verkligen bra skådis och hon lyfter denna filmen en hel del. Och givetvis är Marco Rodriguez med, det är han som är psykot från början på Cobra. Andra ansikten är Brent Roam från The Shield och Tremors 4.

Gore bjuds vi på och ja, denna är bolagsklippt med för en lägre rating. Det rör sig om tre scener som är kortade och visst ska finnas med på region 1-utgåvan. Men här kommer en text om klippstatusen för säkerhets skull. Håll i hatten!

General Note:
"For sake of clarity, there is only ONE version of the Toolbox Murders. The original cut, or should I say, director's cut, was submitted to the MPAA for an R rating. After they viewed the picture, it was given a more stringent NC-17 rating due to extreme gore (see the bonus material on the DVD as these were the actual versions from the Director's Cut.) We then had to recut scenes to obtain an R Rating.

Because Toolbox was an extremely budget challenged film, the producers were not willing to preserve the NC-17 version to release as the "Director's Cut" so only the R version, which is what was screened theatrically as well as what you have on the DVD, is the only version in existence

Andrew Cohen, A.C.E.
Editor, Toolbox Murders"


Där har ni det, svart på vitt och glöm inte var ni läste det.

En mycket skön stämning ligger fint i hela filmen och vi får trots allt sköna mord som är tagna ur originalfilmen fast förbättrade här. Med andra ord, dagens verktyg är fan så mycket effektivare. Mördaren är skön och har ett härligt spel som jag gillade rejält. Man får inga direkta förklaring utan mer det bara är direkt på. Bra film helt enkelt och en av Hoopers bästa tycker jag.

Rekommenderas absolut!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den har stått i hyllan länge den där, blir nog till att vädra den ikväll ;).

Weekend Video sa...

Låter bra det :D

Tobias Thuresson sa...

Marco Rodriguez is the shit. Han dyker upp lite varstans där man minst/mest väntar sig det. Han är skön i The Rookie. När kommer recension på den pärlan?

Weekend Video sa...

Det var inget dumt förslag det! En stabil Clintan-klassiker med Charlie Sheen så det är inte omöjligt den kommer i dagarna :D
Tack för tipset!