lördag 30 maj 2009

The Monster Squad - 1987


Ett gäng tolvåringar har en klubb som de kallar för The Monster Squad. Men den dagen kommer då plötsligt deras favoritmonster plötsligt uppstår i deras hemstad när Dracula, Frankensteins monster, varulven, mumien och gälmannen (The Creature From The Black Lagoon) kommer för att hitta en amulett som kan förstöra dem för evigt. Så klubben ger sig på utmaningen att stoppa dem och de får hjälp från oväntat håll!

Detta är en odödlig klassiker som aldrig kommer att dö. Det är en fantastisk film för precis hela familjen som både roar som underhåller som skrämmer och allt är fantastiskt gjort. Effekter av Stan Winston och då innebär det enorma förvandlingsscener och liknande grejor. Vad som kan se konstigt ut är att Frankensteins monster inte är sig likt, samma med varulven och mumien. Anledningen är det filmskaparna fick inte lov/hade råd att använda sig av de "riktiga" som vi är vana vid så det är förklaringen. Det är därför Creature from... heter Gälmannen här med men det gör inget för de får en mer egen prägel och det funkar skitfint tycker jag. Allt förklaras på det fina dubbelsläppet som kommit på DVD region 1.

Tom Noonan spelar Frankensteins monster och Duncan Regerh är Dracula här. Han är på min topp 5 när det gäller bästa Draculas någonsin. Han var med i den sköna The Banker för de som vill kolla upp den. I de andra rollerna ser vi Stephen Macht, Leonardo Cimino (som blev utpekad som överlevare av koncentrationsläger efter denna filmen) och Stan Shaw, med andra ord ansikten som känns igen.

Scenen med Leonard Cimino där han utpekades som överlevare är en jävligt fin scen. Han har ungarna över och de pratar och en av dem säger att han vet verkligen mycket om monster varpå han säger att det gör han nog och så ser man hans underarm och där ser man siffertatueringen från koncentrationslägerna. En som sagt fin och mäktig scen som jag aldrig glömmer. Men filmen är full med andra fina scener med och vi får även bekräftat att varulven har kulor. Det är fullt ös rätt igenom och det är bara att rekommendera till alla som verkligen vill se en bra och underbar film. Jag visade den för grabben och han älskade precis som jag gjort i alla år. Denna fanns på svensk vhs under namnet Monsterklubben, fel format och grymt klippt. Men nu finns den på ett fint jävla dvd-släpp med två fullproppade discar i rätt format och helt uncut. Finns att köpa här.

Jag älskar denna filmen för den är så jäkla fin och framför allt bra. Samt den innehar alla sköna monster som nog aldrig varit snyggare och roligare samt det är en underbar historia. Så kolla upp den om ni inte gjort och jag hoppas verkligen ni kommer att tycka lika bra om den som jag gör. Mycket nöje!

En lysande och fantastisk film!

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Har aldrig lyckats se denna, men jag har förstått att den är bra så det blir nog av inom kort framtid. Leonard Cimino kan man även se spela överlevare från KZ-läger i den gamla TV-serien "V"! (som de har gjort en remake av nyligen). Tack för tipset!

lizzardking sa...

Det var så lite :D
Roligt du fann något intressant att köpa!