söndag 24 maj 2009

High School High - 1996



Ett tag var det populärt med filmer där skolan var i centrum och hur alla värstingar var samlade under ett tag och man fick se en ensam lärare vända på steken och rädda allt och alla, läs Dangerous Minds med Michelle Pfieffer. Och i sann parodianda som kom denna som ett brev på posten och vände upp och ner på hela genren.

I rollen som Michelle ser vi pärlan Jon Lovitz, mannen som ger sliskighet ett ansikte. Nu hamnar han på en värstingskola och ska omvända allt han med. Givetvis lyckas han men det vet man från början, vad som är roligt här är vägen dit. Lovits är perfekt som den korkade och godtrogna läraren. Tia Carrere är fin och vi får många härliga skratt här. Scenerna där han blir av med både bil som väska i början samt hans fråga om polohästen blivit kastrerad ännu är klassiker! Vi har även hans scen där han lånar ut sin Rhinestone Cowboy-platta till en ung dj och han överlämnar den själv med vita handskar och får se vad scratching innebär samt när han berömmer gympaläraren för hans mustasch och hans fina träningsoverall. Problemet är bara att läraren är kvinnlig!

Detta är en pärla som måste ses för den är fantastisk. Lovitz är Gud här och han plockar alla skämten. Kolla bara in när han sväljer en gummiboll med droger och börjar planera för morgondagen med hur många tidningar han behöver på dass för att få ut den. Ett sant geni i arbete, sanna mina ord. Nu är det inte bara Farliga Sinnen som får sig stryk här, The Principal med James Belushi får sin smällar och det är precis som det ska vara. Inget är heligt och kolla ända till slutet för lite extra kul med.

Köp den! Se den! Älska den!

5 kommentarer:

Mr_v sa...

Den här filmen är skoj, och Jon Lovitz är verkligen en skön lirare. Allra, allra bäst tycker jag nästan han är i det där Seinfeld-avsnittet där han spelar en kompis till Jerry och George som låtsas vara cancersjuk bara för att lura till sig en gratistupé. För jävla roligt, det avsnittet.
Öppningsscenen på Happiness är han grym i också.

Weekend Video sa...

Då ska du se honom i Wedding Singer, en roll han senare upprepar i Little Nicky hahaha

Roligt att se att du fortfarande finns kvar, var ett tag sedan du visade dig här ;D

Mr_v sa...

Jag hänger allt i. Är inne minst en gång om dan å läser allt som skrivs. En riktig favoritblogg, det här!

khenrikm sa...

Ja du vet väl vad jag tycker :-D

Weekend Video sa...

Mr_v:
Roligt att du gillar den, alltid skoj med lite uppskattning :D

khennkrim:
Ja, det är dokumenterat det ;D