onsdag 20 maj 2009

Stir Of Echoes - 1999Tom är en vanlig kille med rokstjärnedrömmar och får se dem slås ytterligare i kras när frugan berättar att hon är på tjocken igen. Svenssonlivet kryper ännu mer närmare och drömmen krasar säger närapå poff och går upp i rök. Men så blir han hypnotiserad och då jävlar i havet börjar det hända saker i hans liv. Plötsligt blir han medveten om sådant som han aldrig trott på tidigare och snart nog är hela hans liv upp och ner.

Detta är en underskattad film som kom en månad efter The Sixth Sense och det kan tros denna är en rip off på den men det är den ju inte. Det säger ju sig själv med tanke på deras releasedatumar. Vad som är störigt att förutom att denna är så i skuggan av den andra filmen är att i Sverige så fick den det hemska namnet Secret Sense! Hur jäkla korkat är inte det och det om något är väl en rip off för att att inte säga en cash-in, precis som Swayzes Next Of Kin döptes till Dirty Fighting på vhs i Sverige!

Visst finns där likheter, det gör där men det är olika storys och detta är en bättre film på alla vis tycker jag och i stället för en trött Bruce Willis får vi en alert Kevin Bacon. Skrämmande scener är här gott och slutet är verkligen kanon om man inte sett den tidigare. Bacon är kanon som han alltid är och de andra rollerna ser vi Kathryn Erbe och den härliga Illeana Douglas. För oss som gillar en fin spökhistoria så är detta ett bra val och det senaste region 1-släppet på denna är fint med ett bra DTS-spår och framför allt text, vilket inte fanns på de andra utgåvorna.

Bra tempo som hela tiden förs framåt, inga döda punkter och bra agerande, även av den lille killen i filmen som är faktiskt väldigt charmig så är där inte så mycket att klaga på faktiskt. Tydligen så kom där en tvåa med Rob Lowe i huvudrollen men den känner jag inte alls till något om. Men detta är en underskattad och bortträngd fin rysare som borde ses av fler. Har man inte sett så bör man göra det för skrämd blir man här. Ordentligt med!

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Ooh, jag gillar allt Illeana Douglas gör. Senast såg jag henne i mediokra men halvroliga "Otis" (pizzabud-massmördare). Och låt oss inte glömma hennes sinnessjuka konstlärare i "Ghost World"! Tack för tipset, måste se om denna.

Weekend Video sa...

Det var så lite så ;D

Hon är för härlig! Kolla annars in Till Varje Pris med Nicole Kidman och Matt Dillon, där är hon också med :D