fredag 29 maj 2009

Kolchak: The Night StalkerKolchak: The Night Stalker är klassisk amerikansk tv-serie om en reporter som utreder övernaturliga och mystiska fall. Det handlar om allt från monster till aliens till demoner som vampyrer och varulvar. Alla kända monster och andra myter kommer till liv här i denna serie från 1974.

Darren McGavin spelar Kolchak och han gjorde inte det bara i denna serie på 20 avsnitt utan även i 2 tv-långfilmer. Tv-serien är kanon för Kolchaks cyniska humor är kalas att lyssna på här och det är härliga saker i vart avsnitt. En hel del kändisar dyker upp i roller som William "Falconetti" Smith som indian, Keenan Wynn, Erik Estrada, Richard Kiel och Dick Van Patten.

Serien finns på fint region 1-släpp med alla 20 avsnitten och det är alla som gjordes som är i den. Tv-serien är även grund till X-Files och har influerat dess grundare en hel del. Och i sann anda kom även en nyinspelning på serien med modernare monster, skådisar och sådant men det var samma fokus som i originalserien, det mystiska och monster, samt den nya jakten på den nya Kolchaks frus mördare. Den serien lades ner efter 10 avsnitt och Stuart Townsend spelade Kolchak. Givetvis förekom Kolchak själv digitalt i serien i ett snabbt klipp som ett överlämnande till Townsends dito och även hans gamla hatt syns till. Men Townsend är ingen Darrin McGavin och serien stupade.

Vad som är roligt här är Kolchaks kläder för han har precis samma kläder i alla svnitten samt i filmena möjligtvis han har andra skor i filmerna, men huvudsaken är att de ser för jävliga ut. Men han passar i dem så det funkar fint. Åtminstone för mig. Jag gillar serien för det är lagom episoder och klassisk tv. Humor blandas med spänning och ibland är det faktiskt rätt bra stämning med. Effekterna kanske är lite daterade men det får man ta, det är trots allt en tv-serie från 1974. De två tv-filmerna återkommer jag med senare för de ska ses om nu, den saken är säker. Men de följer samma linje som serien så låter det intressant så forsätt läs här.

6 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Jag har den här på något gammalt svenskt vhssläpp... vill minnas att det var bra. Har funderat rätt länge på att uppgradera till dvd, men det har aldrig blivit av. Men det kommer :)

lizzardking sa...

Är det tv-serien eller tv-filmerna som du har på vhs?
Men det låter bra att det är på g :D

Jocke Andersson sa...

tvfilmerna! :)

lizzardking sa...

Dem är fina dem :D
Ska snart se dem själv igen. Han är för härlig Kolchak!

Fred sa...

Jag har givetvis tv-serien och tv-filmerna på DVD och det är utmärkt underhållning. Ett måste för alla monsterdiggare ;)

lizzardking sa...

Ska strax se första tv-filmen nu, var länge sedan så det ska bli skoj :D