fredag 1 maj 2009

The Screwfly Solution - 2006



Joe Dante, denna gamla räv överraskar i sitt bidrag till säsong två med en väldigt originell historia. Ett hastigt virus sprids och det mynnar ut i att alla män plötsligt börjar mörda alla kvinnor de kommer över, givetvis våldtar dem dem med och snart nog är där bara en kvinna kvar och vad gör hon då?

Dante lyckas med det de tidigare bidragen misslyckats med förutom Pelts. Han har gjort ett bra avsnitt och levererar en skön historia. och detta är ingen solskenshistoria. Långt i från minst sagt. Rollerna besätts av Jason Priestly och Elliot Gould, den första har en sådan präktigthetsstämpel över sig som är lite svår att bli av med och den andra påminner mig bara om den gamle porrskådisen Jamie Gillis, en obehaglig jävel även han. Men de gör bra i från sig och det finns inget direkt att klaga på förutom att slutet kunde förklarats lite bättre. Men tillsammans med Pelts bäst hittils. Fast det ser ut att bli en väldigt svag säsong detta faktiskt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det här avsnittet är känt för att vara bra. Finns denna säsong i Sverige ännu? Orkar inte beställa och klydda. Köpte "Imprint" och den var väl inget att hänga i julgranen precis, så man vill ju vara säker på att denna är bra. /khenrikm

Weekend Video sa...

Ingen aning om säsong två är släppt här än då jag köpte båda säsongerna från play. Imprint var okej men lever inte upp till sin hype, den saken är säker. Men detta var bra faktiskt.

mamoulian sa...

Mycket bra avsnitt, helt klart! Jason Priestley är ju ingen höjdare, men funkar det så funkar det. Eliot Gould är en gammal trotjänare ändå. Läskigt värre avsnitt kände jag då...

Weekend Video sa...

Tror det var tanken på situationen fast omvänd som skrämde dig ;D