fredag 29 maj 2009

Ticks - 1993Ticks är något så underhållande som en skräckfilm om just muterade fästingar. Jepp, ni läste rätt. Fästingar samt muterade. Och som vanligt så är det missanpassade ungdomar som kommer i kläm mellan muterade fästingar som växt till sig av en bieffekt efter några ganjaodlares gödsling av plantorna och odlarna själva. Eftersom fästingarna nu är enorma mot sin normala storlek och speciellt en av dem växer till enorm storlek efter att ha infekterat en homeboy som knaprat anabola steroider så kan detta inte bli något annat än kul!

Och kul blir det. Med en speltid på knappa 80 minuter så är det gasen i botten som gäller här. En snabb presentation så får vi de vanliga karaktärerna. Tuffingen, hans offer, den tysta tjejen, det kåta paret och dottern till en av ledarna. Med andra ord, inget nytt och inga överraskningar. Men varför ändra på ett beprövat recept? Det funkar fint här och vi till och med bjuds på en voffsing. Och vad som sker med den är säkert lika självklart som att björnen skiter i skogen.

Den som sticker mest ut av gänget är tuffingen som är otroligt enerverande dessutom spelas han av pajasen från Fresh Prince In Bel Air och jag syftar inte på butlern. Men lyckligtvis så är det han med som knaprar små blå piller med ett väldigt lyckat resultat. Men det som verkligen är bra här är effekterna som sig bör. Så gott som bara modeller, till och med skogsbranden är en modell, när det gäller fästingarna och hederligt kleggande. Den enorma fästingen är grymt gjord och det är bara synd att den inte är med mer i filmen. Hade varit kul med en uppföljare med bara sådana som invaderar Texas eller något i den stilen. Tänk själv, muterade fästingar versus skitpackade cowboys i för stora hattar. Upplagt för en helkväll det!

En skitrolig film som räddar vilken kväll i veckan som helst när svärmor är på besök. Sätt på den och hälsa från mig så slipper ni henne snart nog!

4 kommentarer:

mamoulian sa...

Ja, klart kul film... Helt sevärd på andra sätt oxå... Carlton är härlig och den där tysta tjejen har ju en ledande roll i Dentist oxå - världen är liten! ;-)

lizzardking sa...

Dentist har jag inte sett sedan den kom men begäret efter att se om den finns inte längre. Men Ticks är kul så den ser jag gärna om ;D

khenrikm sa...

Ser just nu denna via YouTube utan ljud på jobb. Trots det är den underhållande!

lizzardking sa...

Vänta då tills du ser den med ljud då ;D
Men du får i alla fall en aning om vad som väntar dig :D