torsdag 21 maj 2009

Dogs - 1976Lojala jyckar flippar plötsligt ut och börjar attackera allt och alla. Främst på nätterna slår de till och snart är de många till antalet och slakten kan börja och ingen går säker!

En gammal film men med ett skönt tema och faktiskt väldigt råa attacker. Rätt mycket blod och slafs för sin ålder må jag säga med. Hur de fått hundarna så ilskna vågar jag inte tänka på och frågan är hur de gjort när de blir skjutna i filmen för det ser rätt realistiskt ut. David McCallum spelar leaden och i en av de andra rollerna ser vi Linda Grey. Jag har alltid trott att hennes röst var som hon lagt till med bara för Dallas skull men så var inte fallet. Jag gillar den för den låter lite småkåt faktiskt.

Tempot är okej och det flyter på fint men det som stör mig mest är personernas beteende i filmen, det är helt korkat emellanåt alltså. Det drar ner filmen för mig. Om alla hundar plötsligt börjar attackera folk, inte fan asar man med sig en hund in i skydd? Man ser väl till att lägga så mycket plats och tid mellan den och sig själv då? Jag hade gjort det i alla fall. Bara det är en sådan sak som stör och där är fler så vilket är synd för det drar ner filmens stämning som betyg.

Men gillar man hund-raffel och inte sett denna så leta upp, den är värd en titt trots bristerna den har. Vilket är synd för stämningen är jättefin här annars och alla sköter sig fint.

2 kommentarer:

Jockeman Skräck- och kultfilm sa...

Denna film har jag inte sett, tack för tipset. Kan rekommendera en liknande film, nämligen Devil Dog med bla Richard Crenna i huvudrollen, den filmen kom runt 1980.

Weekend Video sa...

Det var så lite så :D

Den finns på billigt region 1-släpp och ett dyrare tyskt släpp i widescreen, det amerikanska är i 4.3 men är nog filmad i det.

Devil Dog har jag inte sett men har tänkt på att skaffa den så tack för tipset!