måndag 25 maj 2009

Cellular - 2004Kim Basinger finner sig kidnappad av Jason Statham och han muntra män och instängd på en vindsvåning. Hennes enda sälskap är en telefon som strax efter krossas. Men Basinger är biologilärare och hon lyckas komma fram till en ung strandraggare som övertalas att hjälpa henne kontakta polisen. Men snart nog så är den unge charmören inblandad och jakten på en säker lina samt en telefonladdare ökar snabbt. Men saker och ting blir omöjligt värre när hennes grabb också blir kidnappad.

Detta är en underhållande film, inget snack om saken. Tempot är högt och tiden flyger i väg. Basinger är porrig som fan i sin lärarinne-oufit komplett med högklackat och fisknätsstrumpor, precis den sorts lärare man önskade man hade i plugget i stället för de torra nuckor man hade. Statham funkar fint som bad guyen och William H. Macy är som alltid bra och den här gången spelar han en snut som ska sluta efter 27 år och öppna en skönhetssalong i stället. Andra ansikten är Richard Brugi från Starship Troopers 2: Hero Of The Federation och Jessica Biel som är mer tänder här än någonsin. Just i slutet är det kul när det hänger en massa lättklädda unga brudar och ska se porriga ut så kommer Basinger i trasiga kläder, smuts i ansiktet och sopar mattan med dem direkt. Det är för härligt med mogna kvinnor fanimej!

En härlig film med skönt tempo och snabb story av Larry Cohen och bra regi av mannen bakom Final destination 2, som verkligen rekommenderas!, och Snakes On A Plane, David R. Ellis. Nu för stunden så håller han på med Final Destination 4, vilken jag verkligen hoppas blir bättre än den sura trean som var riktigt usel. Så om ni redan sett denna, Cellular så släng på Final Destination 2., det är en klassiker. Men Cellular är en fin film som passar vilken dag som helst så har ni inte sett den så kolla upp den!

4 kommentarer:

khenrikm sa...

Va?! Min lärarinna Kerstin i lågstadiet såg ut PRECIS som Kim Basinger. Eller.. kanske inte. Hur som helst gillade jag denna skarpt. Tack för tipset!

Weekend Video sa...

Ingen fara! Tack själv för du fortsätter läsa :D

Ty sa...

This was ok, but the bit towards the end when William H. Macy turns into Chow Yun-Fat was ridiculous.

Weekend Video sa...

I really like how they dressed up Basinger in this one. Hot oufit to say the least. But your comment about Macy was the best one i have read in a while :)