fredag 29 maj 2009

Topp 5 Slashers!

Tänkte passa på och fira inlägg 500 med mina topp 5 slasher-filmer. Med tanke på hur populär The Prowler var/är så känner jag att det är dags att sammanfatta mina 5 favoriter här.

1. Rituals - en fantastisk film på alla vis med otrolig miljö, grym stämning och en Hal Halbrock i sitt livs roll. Spänningen är på topp hela tiden och man sugs in direkt och det stannar inte en sekund i rafflandet. Tyvärr en bortglömd och uderskattad film som verkligen förtjänar en vettig dvdutgåva i rappet! Såg själv denna nu på X-Rateds släpp och även om dagsscenerna är bra så är nattscenerna mörka, inte för mörka dock. Printen är rätt sliten men det har jag inga problem med alls, tvärtom. Jag gillar det för det ökar filmens råhet och dess styrka lite. Det känns lite som man sitter på ett svårt släpp som ingen annan har hahaha

2. Just Before Dawn - ytterligare en fantastisk film i samma miljö som just Rituals och jag är väldigt svag för denna sortens slasher. Det är något magiskt och vackert med stora skogar för man vet aldrig vad där döljs i dem. Shriek Show-släppet här som gäller, iofs klippt men det är en fin utgåva annars så det är smällar man får ta. Det skiljer bara någon sekund så, vad gör man? Och precis som i Rituals så baseras inte denna filmen på blod och klegg utan på stämningen och miljöer och karaktärerna. Makalös film som också känns lite bortfallen i sällskap av trams som The Burning ( The Boring) och liknande filmer.

3. The Prowler - presentation onödig. Blodigast och innehavare av bäst effekter av alla slashers. Grym stämning och ett jäkla bra tempo. Inte för snabbt och inte för slött utan alldeles lagom perfekt. Mord har aldrig på film varit vackrare än så här! Zito for president!

4. Halloween 2 - uppföljaren som spöar sin föregångare med hästlängder. Myers bästa film innan det blev Kalle Anka av allt och den ende som njöt av filmerna var den ständige producenten. Blodiga och framför allt grymma mord och brutal stämning här cementerade Jamie lee Curtis som scream queen innan hon tröttnade på begreppet och sålde sig till familjefilmer istället med Tim Allen. Ett måste i hyllan!

5. Friday The 13th: The Final Chapter - den bästa filmen i hela serien och regisserad av geniet bakom The Prowler och effekter av samma man som i just The Prolwer med. Jason har aldrig varit bättre eller grymmare. Precis som Halloween så blev det Kalle Anka av serien sen även om vissa guldkorn dök upp men de var få, läs två. Men här är allt man väntade sig av att se i serien redan från början men det dröjde tills denna innan man fick det men det var värt väntan. Zito är guld och Ted White den bästa Jason någonsin!

Så där, det var min topp 5 och jag hoppas ni gillade åtminstone några av filmerna på den. Kanske till och med håller med om några av dem, vad vet jag? Men ett stort tack till alla er som läser och kommenterar här. Alltid uppskattat att få del av era åsikter och tankar, både om filmerna som det jag skriver här. Utan er läsare, ingen blogg. Så ett stort tack till er alla. Ni är bäst!

6 kommentarer:

cozzi sa...

500 inlägg?!?

Gdam! Stort grattis och keep up the good work :)

(Om du inte tänker kasta in handduken nu när grabben din flåsar dig i nacken?)

Weekend Video sa...

Tack för det! Roligt du uppskattar läsningen här :D

Och bloggandet ger jag inte upp än. Grabbhalvan har fortfarande mycket kvar att se och lära ;D

Daydreamer sa...

Stort grattis

Håller med om att Rituals, The Prowler, Halloween 2 och Friday The 13th: The Final Chapter hör hemma på topp fem listan men jag är tveksam till Just Before Dawn... finns så många favoriter...

ser fram emot de kommande 500 inläggen.

Mr_v sa...

Tack som fan för bloggandet! En mycket uppskattad blogg detta, hoppas du orkar köra på!
Jag har, skamlöst nog, rituals osedd. Efter denna topplaceringen får jag nog se till att ändra på det!

Weekend Video sa...

Daydreamer:
Tack för din uppskattning och jag lovar jag ska göra mitt bästa med de nästa 500 :D

Mr_v:
Då har du verkligen något att se fram emot då! Tack för berömmet, det är alltid skoj att höra att det man gör uppskattas :D

Fred Anderson sa...

Jag kan verkligen inte se Rituals som en slasher, men det är en väldigt bra film :)

De övriga filmerna du räknar upp är alla utmärkta för övrigt!