torsdag 21 maj 2009

House of The Dead II: Dead Aim - 2005Zombie-rafflet som började Uwe Bolls mästerliga House Of The Dead fortsätter här där smittan spridit sig till ett college där alla, till och med den stackars bibliotekarien blivit smittad. Ett jävla jobb men det måste göras. Tanten håller, trots hon har kolat vippen, hårt på reglerna och det bara måste respekteras! Resten är smittade eller så är det på god väg. Ett specialteam ska in tillsammans med militärer, ledda av en gammal rappare, för att hämta ett blodprov från källan. Med andra ord den första vågen zombies som startade det hela och är som dem säger, a piece of cake. Vi vet hur och vad som ska hända.

Nu är denna gjord för tv men det slafsas, kleggas och är allmänt hälsovådligt. Jag tror till och med dem svär som borstbindare här. Så det är en förvånansvärt öppen kanal som visar denna då. I rollerna ser vi Sid Haig, som jag tycker är väldigt dålig här faktiskt. Hans spel är inte likt honom alls så jag vet inte vad det beror på. Emmanuelle Vaugier är som vanligt sitt söta och pigga jag, även här. Inte nog med att hon är snygg som fasiken hon kan agera med och är en väldigt intelligent person och hon har ett väldigt vackert leende med. Ed Quinn spelar hennes partner och de har det skoj i filmen och drar sig inte för att klegga ner sig. De tar på sig sina roller med rätt stort allvar faktiskt men de gör även en del roligt av dem med. De har skoj här, det märks. Andra som sticker ut är Victoria Pratt som gjorde Kraken: Tentacles Of The Deep efter denna med Jack Scalia.

Effekterna är sköna här och det förekommer en hel del fet zombie make-up med så det är inga lilasminkade typer här inte. Det börjar bra och flyter på fint med tappar av i slutet, det blir för utdraget och filmen hade inte dött av kortas en tio minuter. Slutscenen är rätt skön och det hade varit skoj med en direkt fortsättning på det faktiskt.

Men överlag en helt okej film zombie-film att koppla av till. För det är många avsevärt sämre där ute så passa på att se denna om ni kan. Kör den gärna annars back to back med Uwes.

4 kommentarer:

Daydreamer sa...

Jag håller med dig, denna är helt ok. Duger bra som underhållning för stunden.

khenrikm sa...

Har ännu inte sett en Boll-film faktiskt! Ska man börja med Seed eller är det Postal som gäller? Ni som vet - vägled mig!

Weekend Video sa...

D.D.:
Så rätt så rätt!

khenrikm:
Jag såg inte ens klart Postal och Seed var okej men jag håller House Of The Dead högst. Men börja med Seed i stället för Postal, det tycker jag.

Daydreamer sa...

khenrikm: Boll´s Tunnel Rats är inte dum..