söndag 10 maj 2009

Class Of 1999 II: The Substitute - 1994



Efter ha sett den första filmen av Mark L. Lester så kändes det som det var läge att uppdatera minnena av uppföljaren. De var intrycket att den var bättre än originalfilmen men de var fel. Visst har den sin charm men är långt i från samma klass som den första filmen.

Sasha Mitchell är den nya vikarien som kommer till plugget och bestämmer sig för att röja upp. En kollega till honom ska vittna mot en elev som ska ha hotat en annan elev och denna hotar nu läraren med alla åtaganden han kan. Men Mitchell är inte den som tar skit av någon och låter varken lärarkår eller elever stå i hans väg för att skapa hans egen bestraffning. Och allt får sin upplösning på en paintballturnering.

Rätt platt regi och Mitchell är inte den bästa skådespelaren direkt och ska han då spela oberörd så ser det än mer dumt ut. Det ser ut som röven håller på att spricka på killen om han inte får le fort nog. Nick Cassavetes som är en av de andra i filmen har gjort en jäkla massa actionfilmer av liknande slag där han alltid får vara skurken men inte här. Här är han pojkvännen till lärarinnan som hotas och ser mer mest malplacerad ut. För mig har han aldrig imponerat på i sina roller då han mest stört en vare sig vilka roller han gjort. Caitlin Dulaney som spelar lärarinnan är den enda kvinnan i filmen känns det som och hon är varken varm eller kall förutom i sin sexscen som känns väldigt konstlad och hon beter sig som om hon provspelade för en liten roll i en John Stagliano-rulle där. Fast slutscenen är rätt skön med henne.

Överlag en dussinfilm som inte imponerar direkt och mest känns seg och tråkig. Att regissören gjort mest stunts tidigare märks i just actionscenerna då de är de bästa i filmen men annars är det platt. Funkar bäst för komplettister och diggare av första filmen. Men den första filmen är bäst och är att föredra framför denna.

Inga kommentarer: