måndag 11 maj 2009

Transporter 2 - 2005



Frank Martin är tillbaka och denna gången uppehåller han sig i Florida där han är tillfällig chaufför till en liten kille. Men när killen blir kidnappad och injicerad med ett virus så är det Frank som ger sig ut på jakt efter både kidnappare som motgift. Den här gången går det undan rejält med!

Vad kan man säga, Jason Statham är en schysst lirare som är kalas att titta på och just Transporter-filmerna är klockren underhållning förutom den tredje och sista filmen hittills som är totalt usel. Fast Statham är är bra där. Den här gången är till och med Jason Flemyng med på ett hörn som galen ryss och det är skoj fast det är en rätt ful typ egentligen. Kate Natua står för motståndet denna gången och hon är underhållande att kolla på när hon röjer loss fast det är ett magert helsikke! Tyvärr har de gjort de ödesdigra misstaget att ta med Matthew Modine i filmen och det är en surkuk att behöva titta på. Tror aldrig jag har sett honom göra en roll, förutom i Cutthroat Island, som man inte vill sträcka sig i tv och strypa fanskapet. Han är så dödligt intetsägande så det inte är sant.

Men filmen är skön som fan och slår föregångaren tycker jag. Häftiga actionscener och roliga biljakter samt en Statham i högform. Scenen där han slåss med en vattenslang är riktigt skön och vi bjuds på många skottlossningar vilket är väntat. Tyvärr är trean så usel så man bara vill glömma den men man kommer väl att köpa den bara för man ska ha kompletterat samlingen fast det får bli när den gått ner i pris, Rejält ner i pris då. Men denna är det bara att kasta sig över om man inte har den!

Rekommenderas varmt!

3 kommentarer:

Jay sa...

Har tänkt att kolla om dom två första så det kanske är dags för det nu

Anonym sa...

ja, Kate Natua är ett magert helsikke. Vi diskuterade henne livligt (och negativt) när vi såg filmen, men efteråt förstår jag att hon nog var nån slags behållning om hon föranledde så mycket prat. Men "the Stath" är alltid kul, så i sanning har du rätt (igen). /khenrikm

Weekend Video sa...

Tackar för det *bugar och bockar*