onsdag 27 maj 2009

Crank - 2006



Crank är en film som inte behöver någon genomgång tycker jag. De som läser här känner väl till den antar jag. Men för säkerhets skull så drar vi det snabbt.
Jason Statham spelar Chev Chelios, yrkesmördare till maffian och döende av en drog som han fått i sig av några fiender. Nu har han en timme på sig att ta hämnd innan tiden tar slut för honom och han dör.

Statham är i toppform här som Chelios och han ger järnet. Han river stan, han knullar offentligt och framför allt så avslöjar han taxichafförer som extraknäcker för Al Quaida i en mycket underhållande scen. Filmen har många sköna scener men min favorit är när de skjuter en kärings undulat och hon inte ens märker när fjädrarna ryker på fanskapet, det är humor det!

Men annars är den första timmen bäst för det händer galna saker precis hela tiden som när Chelios är inne på en svart mc-klubb och ska "sparka svart röv" och han "ska bjuda på vitt kött", allt för att få upp sitt adrenalin givetvis då. Det är ett jävla tempo och riktigt kul hela vägen men tyvärr så tappar den fart sista 20 minuterna och det blir rätt tråkigt, inte så det inte händer något men den tappar fart. Vilket är synd för hade den hållit samma tempo hela vägen så hade denna varit en riktig höjdare. Nu får den nöja sig med jävligt fräck. Tvåan som kom är inte alls som denna tycker jag utan där är allt toppat och det ska bara vara till det extrema så jag tröttnade på den snabbt samt det är en sämre film med. Men detta är något att kika på om det något man missat vilket jag finner svårt att ha gjort.

Så gå och se!

4 kommentarer:

Plox sa...

Älskade verkligen Crank när jag såg den för första gången för några månader sen. Ser fram emot uppföljaren - även om jag hört att den inte ska vara lika bra som den första.

Weekend Video sa...

Plox:
Det är den inte heller men jag ska se om den själv fast på en bättre utgåva då för den jag såg var hemsk på alla vis.

Tack för du läser! :D

Anonym sa...

Personligen gillade jag nog Crank 2 bättre än ettan.

Weekend Video sa...

Allt är en fråga om personlig smak :D
Tack för du läser, anonym!