måndag 18 maj 2009

Quiet Cool - 1986



James Remar spelar den sortens snut som man alltid ville vara när man mindre och man såg den på film. Med andra ord så vaknar han upp halvt påklädd, en motorcykel står en meter från sängen, han äter en bit kall överbliven pizza direkt, han ställer sig och fönar håret samtidigt som han lyfter lite vikter efter det så dricker han en kall öl samtidigt som han rättar till sin Magnum 44 som han sovit med i hölstret hela tiden. Med andra ord, en typisk filmsnut. Handlingen går ut på att en fd flickvän får sin familj mördad av marijuanaodlare så hon ringer honom och han åker ut till skogs och rensar upp.

Detta är en lika klichéfylld film som det är en underhållande film och de 77 minuter den varar är det bara fullt ös från början till slut. Inga klipp och så utan de tycker de räcker med så kort tid och jag håller med och samma står det på baksidan av fodralet, "There isn´t a wasted minute... in this out-and-out action film."
Inga döda stunder utan det flyter på fint hela vägen och Remar är en skön typ för denna rollen. Han levererar hårda repliker lika hårt som han vill döda kaniner med kniv. Andra ansikten är tråkmånsen Nick Cassavetes och Chris Mulkey från The Hidden. Mannen som kroniskt ser bortkommen ut!

Detta är en renodlad actionfilm och inget annat och den försöker inte vara något annat heller. Vi får gott om pang-pang och squibs, booby-traps, timmerstockar genom hus och hur man använder redskap i stället för vapen mot tuffingar med just automatvapen. Med andra ord, ett lyckat upplägg för en skön film och det är precis vad vi får. Har ni inte sett den och är sugna på en rapp actionfilm med bara tryck och inga onödiga replikbyten så är detta den perfekta filmen. Och den är faktiskt jävligt cool med!

4 kommentarer:

Daydreamer sa...

Underhållande film men jag tror att jag hade lite för högt ställda förväntningar när jag laddade i denna i min dvd-spelare. Nog dags att se om den,
Om jag inte minns fel lizzardking, så förändras hjältens motorcykel mitt under jakten i början? Från mc till cross, helt plötsligt..

Kan ha fel, ganska länge sedan jag såg denna film. Den var för övrigt hårt klippt av Statens Biografbyrå.

Weekend Video sa...

Jag sågade denna själv innan jag ens hade sett den ens och när jag väl sett den så var den bättre än jag trott. Men nu satt den som handen i handsken. Så man bör nog ge den ett par chanser för den växer hela tiden :D

Det stämmer med motorcykeln i början, det är när han hoppar ut från tunnelbanan som den blir en cross för att när den landat bli mc igen fast han har den blå hjälmen där bak hela tiden hahaha

Ty sa...

Good review, lizzardking! James Remar was great in this.

Weekend Video sa...

Thanks :)