fredag 15 maj 2009

Skyscraper - 1996Jaha, vad säger man om denna Die Hard möter Skyskrapan Brinner med Anna Nicole Smith i huvudrollen? Jo, för det första så kollar man så att det är PM som ligger bakom den, vilket det är och då vet man precis vad man kan förvänta sig så är problemet löst. Snabbt och enkelt.

Smith är helikopterpilot, jepp, komplett med långa röda naglar och tajt overall och allt. Som råkar hamna i ett gisslantagande i en skyskrapa och snart är i full batalj med skurkarna. Hennes pojkvän som inte vill ha barn ryker snart ut och sen är det i gång mellan kuber och annat kontorsmaterial.

Inledningen är fantastisk PM-action som mynnar ut i en av Smiths berömda duschscener och sex och då har det endast gått 10 minuter av filmen. Resten sedan blir bara en enda lång transportsträcka till nästa gång hon flashar sig och gökar igen. Denna gången utomhus. Huvudskurken måste tvånget citera Shakespeare hela tiden så han vill man döda själv efter de tre första gångerna han gjort det. Smith är verkligen tråkig här och var mycket mer underhållande i To The Limit. Fast slutet när hon har uppgörelsen med citeraren är rätt underhållande i sin taskighet för hon laddar ända från golvet så fort hon ska slå och gör det i god tid så man hade kunnat gå och köpa en tidning under tiden. Att hon sedan rör sig som en gravid jak i fightingscenerna är kul bara det men det ser så otroligt dumt ut.

Vissa scener är annars kul som när attentatsmännen använder bazooka på brandmännen på väg uppför en stege eller när en av dem tvunget vill para sig med Smith på ett skrivbord och hon kastrerar honom med en brevkniv. Det är sådana stunder som piggar upp en i denna annars rätt tråkiga film. PM har gjort bättre både före och efter och det har Smith med gjort. Men den måste finnas i samlingen för det är ju en PM trots allt.

Glömde bort att nämna att halvvägs in i filmen så har Smiths pojkvän spräckt brallorna i skrevet och springer runt på det viset i resten av filmen. Ser skitlökigt ut och är säkerligen en miss men det är samtidigt skoj. Undrar bara vad han tänkte när han senare såg det färdiga resultatet och upptäckte det själv...

Inga kommentarer: