tisdag 19 maj 2009

Terror Out Of The Sky - 1978



Den tredje filmen i den fina boxen Triple Insect Invasion Feature visar sig vara ett rejält stabilt hantverk och en riktigt bra film. Detta är uppföljaren till filmen The Savage Bees, även den gjord för tv. Ben Johnson är med i den så då måste den helt enkelt vara bra bara. Men denna funkar fint på egna ben och man får lite flashbacks men det är allt och med tanke på att bina återkommer i denna så lyckades dem ju inget vidare i den första då ju.

Handlingen här är att de kommer på att mördarbina är tillbaka och att de farliga drottningarna blivit utskickade till olika odlare så nu börjar jakten på att hitta dem innan de börjar fortplanta sig och sprida sig till de andra bina.

I rollerna ser vi Dan Haggerty från PM´s Repo Jake och en jäkla massa annat och en massa andra tv-skådisar. Men Haggerty är stor och underhållande här. Tempot är fint och det märks att det är en tv-produktion för det är välgjort och och det är inga svordomar eller onödigt våld. I stället får vi fint bi-rafflande och en hel del fina scener med just bi och har man svårt det så bör man inte se denna. Själv tycker jag att denna sortens filmer annars är rätt dryga och den drygaste av dem alla är The Swarm, den är hemsk. Men denna lyckas med att vara både bra som intressant och man tappar inte intresset här. En bra film med sting i och det måste ju bara rekommenderas!

2 kommentarer:

cozzi sa...

"En bra film med sting i..."
Säker på att du inte har lite Göteborgsblod i dig ;)

Sköna dom där 70-tals tv-filmerna. Mycket nöjd med den boxen.

Weekend Video sa...

Inte vad jag känner till i alla fall hahaha trodde ingen skulle lägga märke till det faktiskt :D

Det är jag med, fullt prisvärd och bra kvalité och en skön liten box faktiskt!